Кучето на Путин посрещна с лай японски журналисти

Юми не е глупава, защитава ме, каза президентът на Русия

14.12.2016 | 22:55 Редактор: Жанета Нейкова
Кучето на Путин посрещна с лай японски журналисти

Руският президент Владимир Путин представи пред журналистите своето куче Юми от японската порода Акита Ино, съобщава Ройтерс.

Държавният глава даде интервю за телевизия "Нипон" и вестник "Йомури Шимбун" в Москва във вторник, придружен за пръв път от Юми (в превод "мечта" бел.ред), която му бе подарена в Япония през 2012 година.

Юми, която не е водена на повод, влезе тихо в стаята, но скоро започна да лае силно към медийните екипи, които от своя страна се усмихваха на кучето. Путин накрая обърна внимание на домашния си любимец, като го награди с лакомства, преди да покаже какви команди е научил.

"Радваме се да видим Юми щастлива и жизнерадостна. Все пак бяхме изненадани и малко притеснени, че началото на срещата може да започне по този начин", споделя един от японските журналисти.

Путин заяви, че Юми го е защитавала. "Бяхте прави да сте внимателни. Юми не е глупаво куче“, каза президентът. "Тук има много хора с видеокамери, светещи прожектори и фотоапарати. Тя влезна в ролята си на куче пазач".

Преди десет години, отново с журналисти в резиденцията му на Черно море, Путин позволи черният му лабрадор Кони да влезе по време на среща с германския канцлер Ангела Меркел.  Тогава президентът игнорира предупреждението от предварителния протокол за протичане на срещата, което казва, че Меркел се страхува от кучета.