Дзукеро с концерт в София тази вечер

С него той ще постави финал на турнето Black Cat, посветено на последният му студиен албум

15.11.2016 | 22:30 Редактор: Луиза Божинова
Дзукеро с концерт в София тази вечер

Идолът на италианския блус Дзукеро с концерт в България тази вечер. С него той ще постави финал на турнето Black Cat, посветено на последният му, дванадесети студиен албум.

Дзукеро пристигна в София броени часове преди концерта. Без да се оплаква от закъснелия полет или липсата на време, той застана пред камерите с усмивка.

"Току-що пристигнах. Чувствам се добре, много съм развълнуван и любопитен да се срещна с публиката", каза той пред журналисти.

Музикалната кариера на даровития италианец е впечатляваща. Той покорява световната сцена вече четири десетилетия и е продал над 60 милиона копия по цял свят. Сега ентусиазирано разказва за новия си албум Black Cat.

"Опитах се да направя един албум, в който блусът е много по представен. Вдъхнови ме филмът на Тарантино "12 години в робство", сподели музикантът.

Българската публика ще може да се наслади не само на песните от новия му албум, но и на неостаряващите му хитове.

"Това беше едно дълго турне, което тръгна от Верона. Обиколихме цяла Европа и това е последният концерт тук. Утре всички се връщат у дом - кой в Италия, кой в Америка, кой в Англия. Тази вечер ще има празник. И малко тъга, разбира се", каза още Дзукеро.