Петте най-стари компании, които все още работят

Хотел "Нишияма" е създаден през 705 година и е притежаван от 52 поколения до днес

05.07.2016 | 17:28 Редактор: Луиза Божинова
Петте най-стари компании, които все още работят

Правенето на бизнес винаги ще бъде трудно начинание, а задържането и развиването му - още по-трудно. Но има компании, които са оцелели през вековете и все още работят, макар и в условията на зловеща конкуренция.

"Дарик" представя списък на петте най-стари компании, които все още работят:

Банката, помогнала за еволюирането на банкирането е Монте дей Паски в Италия. Тя е основана през 1472 година и е оцеляла през войните. Установила се е като една от най-големите банки в страната.

Много пивоварни се хвалят с дълголетни традиции в пивоварството. Нито една обаче не може да се похвали с история и дълголетие като "Вайхенстефан". Сградата е построена през 725 година, когато е била манастир, а през 1040 година Абат Арнолд е получил лиценз да произвежда бира. "Вайхенстефан" станала официално пивоварна, която съществува вече почти хилядолетие.

"Барът на Шон" се намира в Ирландия и е най-старият в света. Има запис на всеки един притежател на бара, откакто той е отворен. Тези записки включват и певеца Бой Джорд, който го е притежавал през 1987 година. Барът е стартирал като страноприемница.

Ресторант "Щифтскелер" в Австрия е отворен вече 1200 години. Посещавал го е дори Бил Клинтън.

От 705 година до днес - в японските Алпи ще намерите най-стария хотел в света - "Нишияма". От неговото стартиране досега той е притежаван от 52 поколения, произлизащи от първия собственик. Със своята 1300-годишна история хотелът споменава, че ключът към успеха е безпогрешното обслужване.