Рецепта за тиквеник за Бъдни вечер и Коледа

Задължително ястие на празничната трапеза

23.12.2024 • 08:50 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Тиквеникът задължително присъства на трапезата.
Тиквеникът задължително присъства на трапезата.

Тиквеникът е сред традиционните ястия на празничната трапеза на Бъдни вечер. Той представлява традиционна българска сладка баница с пълнеж от тиква и други продукти.

Необходими продукти:

200 гр брашно
500 гр тиква
100 гр орехи
100 гр вода
100 гр олио
150 гр захар
лъжица канела

Начин на приготвяне:

Направете тесто от брашното и водата и разточете 5 кори. Сварете и обелете тиквата от кората. Поръсете със захар, счукани орехи и канела. След като изстине го наредете по корите без най-горната. 

Изпечете го в умерена фурна и го поръсете с пудра захар. Добър апетит!

Четете още рецепти в az-jenata.bg

Снимка: БГНЕС


  • Последни
  • Четени
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
Ужасна рецепта! Тесто с елемент на тиква. Сигнализирай за неуместен коментар
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички