Тиквеникът е сред традиционните ястия на празничната трапеза на Бъдни вечер. Той представлява традиционна българска сладка баница с пълнеж от тиква и други продукти.
Необходими продукти:
200 гр брашно
500 гр тиква
100 гр орехи
100 гр вода
100 гр олио
150 гр захар
лъжица канела
Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашното и водата и разточете 5 кори. Сварете и обелете тиквата от кората. Поръсете със захар, счукани орехи и канела. След като изстине го наредете по корите без най-горната.
Изпечете го в умерена фурна и го поръсете с пудра захар. Добър апетит!
Четете още рецепти в az-jenata.bg
Снимка: БГНЕС
Тагове:
Франция пусна най-дългия градски лифт в Европа
Бъди LIVE с Dnes.bg: Спечели билети за концерта на Hauser и още страхотни награди
Куба отложи партийния си конгрес заради икономическата криза
Рибари уловиха гигантска есетра край Бяла
Атеросклерозата – мултисистемно съдово заболяване с неблагоприятни последици
Нов антибиотик срещу полово предавани инфекции одобри FDA
Оценка на бъбречната функция – eGFR, креатинин и цистатин C
Чрез микропластмасата се разпространяват опасни бактерии
Blue Origin работи по създаването на орбитален център за данни
Част от амазонската тропическа гора вече е частна собственост
На повърхността на луната на Юпитер – Европа, е забелязан гигантски черен „паяк“
Лунната почва може да съдържа следи от земната атмосфера
Предупреждение от MI6: Русия е експанзионистична и ревизионистка заплаха
Трифонов: Това, че Асен Василев е излязъл с тънкото си гласче да пее химна - не го прави лидер на протеста
Близо три десетилетия след смъртта си Франк Синатра отново оглавява музисалните класации
Започват консултациите за съставяне на служебно правителство
Инфлацията и платежният баланс ще са на фокус през седмицата
Производителят на роботите Roomba обяви фалит
Няма светлина в тунела: Спадът на цените на жилищата в Китай продължава и през ноември
Wall Street все повече залага на това, което ще спука AI балона
преди 11 месеца