Какво не трябва да слагаме в куфара си при пътуване

Няма нужда да прекаляваме с багажа

28.05.2024 | 10:14 Редактор: Толя Стоянова
Какво не трябва да слагаме в куфара си при пътуване

Ако планирате пътуване със самолет до по-далечна дестинация, със сигурност подреждането на багажа ви е приоритет. Когато пътувате надалеч, е нормално да ви се иска да вземете всичко важно, но може да прекалите и да сложите излишни неща. Какво да не слагаме в куфара си при пътуване?

Сешоар 

През лятото сешоарът ви вероятно няма да ви трябва чак толкова много, колкото предполагате. Косата съхне лесно през лятото на топлия въздух. А ако пък все пак имате нужда от бързо изсушаване, в повечето стаи за настаняване има сешоар на разположение. Няма смисъл да отнемате от пространството в куфара с излишни предмети.

Обемни книги 

Ако четенето на книга на плажа е любимото ви занимание, вероятно имате намерение да вземете със себе си четиво. Не взимайте обаче обемни книги с твърди корици, защото ще заемат много място в куфара ви. Вместо това се възползвайте от четиво на електронен носител. Заема значително по-малко място и е по-компактно и удобно, като същевременно няма да се откажете от любимото си хоби на плажа.

Ценности и бижута 

Ако се налага да пътувате с ценности в багажа си, нека те да са в ръчната ви чанта, която е с вас на борда. Не е добра идея да слагате бижута, ценности, техника или лесно разливащи се продукти в куфара, защото винаги има риск да ги повредите или още по-лошо - да ги загубите.

Четете повече в az-jenata.bg.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Pixabay