Екстрактът от ориз е много полезен за кожата

Той има изключителни хидратиращи свойства

20.05.2024 | 09:20 Редактор: Искра Ангелова
Екстрактът от ориз е много полезен за кожата

Ежедневната грижа за кожата ни се състои от доста стъпки. Продуктите трябва да се подбират според типа, те трябва да са обогатени със суперсъставки.

Оказва се, че екстрактът от ориз е една от тях. Той може да бъде част от съставките на маските за лице, кремове, лосиони и други.

Оризовото зърно всъщност е уникално. Неговият външен слой (оризовите трици) и вътрешният му слой (оризови ядки), са изключително богати на важни хранителни елементи, от които кожата ни може да се възползва.

Има няколко различни вида оризови екстракти, които можете да намерите в продуктите за грижа за кожата, като оризов разтвор или оризова вода.

Оризовите пептиди, наричани още хидролизиран оризов протеин, оризов хидролизат или оризови протеини, са смятани за друг вид оризов екстракт, който е полезен за кожата.

Ето няколко ползи от прилагането на козметика, обогатена с този екстракт:

Богат на хранителни вещества

Екстрактът от ориз, получен от оризови трици, е източник на основни хранителни вещества. Освен на витамин Е, той е богати и на витамини B, ферулова киселина, множество минерали. По този начин действа като подхранващ коктейл за кожата, като я правят по-здрава и красива.

Антиоксидантна грижа

Един от ключовите компоненти в оризовия екстракт е феруловата киселина, за която е известно, че е мощен антиоксидант. Тя също така предпазва кожата от вредните свободни радикали, предотвратява преждевременното стареене. Според изследвания, редовната ѝ употреба може да помогне за намаляване на появата на фини линии и бръчки, като осигурява жизнен, младежки вид на кожата.

Дълбока хидратация

Екстрактът от ориз има изключителни хидратиращи свойства. Той образува защитна бариера върху кожата ви, като задържа влагата и предотвратява дехидратацията ѝ. В резултат, кожата е по - еластична и добре хидратирана.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay