Ретрограден Плутон: Емоционален период, време е да премахнем всичко токсично

Обръщаме повече внимание на вътрешния си свят

03.05.2024 | 09:21 Редактор: Искра Ангелова
Ретрограден Плутон: Емоционален период, време е да премахнем всичко токсично

От 2 май май Плутон е ретрограден! Това явление ще продължи до 11 октомври. Това е планетата на подземния свят, невидимото, прераждането и трансформациите. Сега бавно, но сигурно трябва да премахнем от живота си всичко ненужно и токсично. Ставаме по-емоционални и обръщаме внимание на вътрешния си свят. Ето какво да очаква всяка зодия, според "Pop Sugar".

Овен

На фокус са работата в екип, деловите контакти; сега социалният им живот ще е по-активен, но и напрегнат. Всичко зависи от това как възприемат отношенията си с колеги и приятели. Сега е време да анализират тези връзки, да видят и определят точно кои са полезни и кои токсични. Овните може и да разсъждават върху цели и желания, които отдавна имат. И да решат, че искат друго и ще се борят за нещо съвсем различно от това, което са искали досега.

Телец

Телците ще разсъждават върху токсичните си отношения с висшестоящите и шефовете. Може да видят и осъзнаят, че са наливали още повече масло в огъня, що се касае до професионалния живот. И да разберат как точно са го правили. Време е да изкоренят негативните навици и вредното поведение. И отново да станат могъщи, силни, след като анализират себе си. Ще има промени, що се отнася до вижданията и ценностите им. Чакат ги приключения.

Близнаци

Имат много какво да научат през периода. Ще се промени начинът, по който гледат на света. Сега ще преоценят всичко, в което са вярвали и начините, по които са действали. Ще видят как са изживявали определени неща, как са разширявали хоризонтите си и какви философии са изповядвали. И ще има трансформации. В началото няма да е лесно, но накрая ще станат по-уверени в себе си. На фокус са още връзките и интимността. Ще изследват дълбоките си емоции, що се касае до секса, споделените ресурси, дълговете и т.н.

Рак

Емоционалните връзки, интимността, споделените ресурси - това е на фокус сега. Раците стават по-емоционални и съветът е да се отдадат на медитация, която ще им помогне. Ще стигнат до корените на страховете, несигурностите си и всичко, което ги кара да се чувстват некомфортно, що се касае до връзките, любовта, партньорствата и т.н. И това ще ги излекува. Те трябва да изследват и анализират определени свои поведения, мисловни процеси; това, което пречи на връзките им да се развиват. Ще разберат себе си по-добре.

Лъв

На фокус при Лъвовете са партньорствата. Тези зодии са окуражени да анализират това как помагат на връзките си и как (съзнателно или несъзнателно) спират себе си в постигането на обща цел с партньора. Може често да повтарят на себе си какво искат или какво не искат, без да се замислят дали това още е вярно или го повтарят по навик. Или да упражняват прекалено малко, или прекалено много контрол във връзките. Да очакват големи вътрешни трансформации. Може и да помислят за ежедневните си навици и да решат как да премахнат вредните навици веднъж завинаги, информира teenproblem.net.

Дева

Девите ще анализират здравословното си състояние и навиците си, рутината си. Ще имат възможността да обмислят кои ежедневни навици и ритуали им помагат, карат ги да се чувстват добре и силни. Както и обратното - кои са вредни и токсични. Нека мислят върху това и да се доверят на интуицията си. Така ще направят необходимите промени. Накрая на периода да помислят с кои ангажименти, задачи и задължения да скъсат завинаги, кои хора да премахнат от живота си и кои поведения трябва да премахнат завинаги, за да станат по-силни, креативни и могъщи.

Везни

Романтиката и изразяването на себе си са на фокус сега и това прави Везните изключително могъщи. Ще слушат себе си, което ще ги направи по-уверени и по-креативни. Нека хубаво помислят какво наистина искат да кажат. И да помислят какво пречи, какво стои на пътя им и не им позволява да изразят емоциите си, да покажат страстта си и да се отдадат на творчество, да създадат истинско произведение на изкуството. Ще анализират и семейни проблеми или проблеми, започнали от детството им. Да помислят кое е нещото, което трябва да оставят в миналото завинаги, за да се излекуват.

Скорпион

Скорпионите ще се съсредоточат върху дома и живота вкъщи. Ще трябва да изследват и анализират въпроси, свързани със силата, мощта, контрола, токсичността. Може коренът им да идва от отношенията в семейството или някакви стари семейни въпроси. Сега имат шанса да изкоренят тази тъмнина и тези лоши неща. Да отидат на терапия, ако имат нужда. Така може да осъзнаят, че нещата, които са мислели за себе си, изобщо не са верни. Време е да пренапишат историята си и да станат главни герои, както заслужават. Комуникацията също е на фокус. Дългите, дълбоки и смислени разговори ще са като балсам за душата им.

Стрелец

Общуването е основна тема за Стрелците през периода. Това значи, че на тези зодии ще им е трудно да толерират тривиални, банални и обикновени разговори. Ще копнеят за смислени и дълбоки разговори. Ще анализират как се свързват с другите, какво учат, как обменят информация, как попиват нови знания и т.н. Нека поразсъждават върху това как могат да постигат победи и хубави резултати, без да са прекалено строги и сурови към себе си. Може да получат яснота относно това кои поведения и навици им пречат да изкарват пари.

Козирог

Те се съсредоточават върху доходите си. Козирозите ще помислят как изкарват парите си и дали подходът им съвпада с ценностите им. Ще осъзнаят и как това, че искат винаги да контролират нещата и да са силни, влияят на финансовата сфера от живота им и как могат да се справят с тези проблеми. В края на периода ще се фокусират върху себе си. Имат недовършена работа, свързана с направата на техен бранд или с ученето на това как да станат по-силни и уверени в себе си.

Водолей

Трансформации и промени, що се касае до това как виждат себе си, какъв е характерът им, каква е идентичността им, колко са уверени в себе си и как искат да представят себе си пред света. Периодът ще е тих за тях, но ще могат спокойно да разсъждават върху всички тези теми и да решат как да процедират, как да продължат напред, когато дойде есента. Духовността също ще е на фокус. Нека слушат интуицията си и да се погрижат за психичното си здраве. Така пак ще могат да изследват себе си и мечтите си.

Риби

Духовността е на фокус и при Рибите. Те се отдават на работа върху себе си, особено върху емоционални белези, които имат отдавна. Освен това, все още изпитват болка от разбито сърце и им е трудно да я пуснат, да продължат напред. Ще се занимават с всичко това през следващите месеци. Сега имат шанс да излеят болката си, да кажат и признаят какво чувстват, и така после да продължат напред. Може да разчитат на помощта на терапевт или ментор. Така ще видят светлината в края на тунела. Рибите ще анализират деловите контакти, платоничните връзки. Ще видят от какво имат нужда, за да се почувстват забелязани, чути и свързани, когато работят в екип.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: Pexels