Хороскоп за май: Изгодни сделки за Близнаците, Водолеите да не започват нищо ново

Интензивен период за Лъвовете

29.04.2024 | 12:34 Редактор: Искра Ангелова
Хороскоп за май: Изгодни сделки за Близнаците, Водолеите да не започват нищо ново

Месец май идва с интересни и динамични събития. Но повече за вашата зодия вижте хороскопа, изготвен от астролог Петя Георгиева. 

Овен

Месецът ще е благоприятен, ако насочите усилията си към саморазвитие, отделяте редовно време за обучение и охотно, но сдържано създавате нови запознанства.

Намалете темпото, съберете мислите си, анализирайте постиженията, създайте дългосрочните стратегии. Веднъж установявайки какво ви пречи и какво искате да промените, ще ви остане само да направите първата крачка. Състезателна тръпка не ви липсва, така че пътят до финала ще се окаже кратък.

Телец

Присъствието на Венера във вашия знак, където тя е в статус на управител, ще стимулира стремежът ви към любов и красота. Напрегнатият ѝ аспект с Плутон в началото на месеца, обаче, може да предизвика лека криза в отношенията, да усили стремежът към власт и независимост у някои представители на знака.

Ориентирайте усилията си към предотвратяване на конфликтите и осигуряване на ресурсите, обезпечаващи дългосрочните ви планове. Събитията ще са динамични и, благодарение на активната намеса на хората от групата ви, ще постигнете набелязаните цели още преди Слънцето да е излязло от вашия знак.

Близнаци

Правилната тактика ще е да работите наистина за себе си. Като това не означава да се грижите само за материалните си удобства, а и за духовното развитие. Още през първата 10-дневка на месеца ще успеете да си изградите ясна представа както за желаните резултати, така и за начина, чрез който ще ги постигнете.

Разумните действия ще ви помогнат да стабилизирате обществените и социалните си позиции. Професионалните контакти ще са интензивни. Ще успеете да финализирате изгодни сделки и да уредите финансови въпроси с продължително въздействие.

Рак

Стартирането на новия Лунен месец в земен знак ще се отрази стабилизиращо на енергетиката ви. Няма цел, която не бихте могли да постигнете, стига да сте достатъчно последователни и настоятелни. Почти непрекъснато ще сте в благоприятната позиция на контрол върху случващото се и ще можете да взимате правилни решения.

При обсъждане на сложни въпроси може и да се наложи да направите някои компромиси, но те съвсем няма да са в противоречие с принципите и разбиранията ви. При уреждане на парични сделки без никакво съмнение можете да заложите на присъщия си консерватизъм.

Лъв

Контактите ще са интензивни и, за да ги подредите по правилния начин, е желателно да сте преди всичко наблюдателни. Въздържайте се от участие в бурни дискусии при обсъждане на противоречиви теми. Не се надявайте на активна подкрепа от страна на околните, което означава, че е за предпочитане да сте предпазливи и да поддържате дистанция.

Събитията ще са динамични и на моменти ще ви трябва доста енергия, за да се справите. От съществено значение е да изберете подходящ начин, чрез който да възстановявате силите си своевременно и максимално.

Дева

Мислете за бъдещето, изграждайте тактиките си активно и ще постигнете видим напредък. Може да не е голям, но ще е забележим. Ако от доста време обмисляте промени, то през този месец ще започнете поетапното им изпълнение.

Най-ефективни ще се окажат нестандартните решения и точно за тяхната реализация ще получите подкрепа от там, от където най-малко сте очаквали. Краткосрочните инвестиции най-после ще ви зарадват с предполагаемата възвръщаемост.

Везни

Вдъхновение няма да ви липсва и, ако успеете да го комбинирате с малко повече решителност и самостоятелност, ще удивите дори самите себе си. Съзнателното приемане и анализиране на информацията, с която се налага да работите, ще ви помогне да избегнете стреса. Зареждайки се с оптимизъм, освобождавайки се от мрачните мисли, ще напредвате стабилно, макар и бавно. Всъщност, няма да е нужно да бързате.

Ще е много по-важно да сте сигурни в решенията си, да не се колебаете, за да не се връщате непрекъснато в изходна позиция и да започвате една и съща дейност няколко пъти.

Скорпион

Събитията ще се развиват на спадове и възходи, ту с по-висока скорост, ту като на "забавен каданс". За осъществяване на сложните замисли в повечето случаи ще ви е нужна допълнителна информация. Поддържайте активно както новите връзки, така и контактите със старите приятели. И едните, и другите ще се окажат полезен източник на разнообразни сведения, които при това ще ви споделят в най-подходящия момент.

Съобразявайте се с тенденцията на обстоятелствата и с преобладаващото обществено мнение. Така ще спестите време и усилия, избягвайки повторения, допуснати по принципа на "пробата и грешката".

Стрелец

През първата половина на месеца обстоятелствата ще са сравнително стабилни, почти статични. Събитията ще се развиват доста мудно. Лек напредък ще има, няма да "тъпчете на едно място", но няма и да постигате набелязаните резултати със скоростта, с която предпочитате. За щастие, по време на Пълнолунието, което ще е във вашия знак, аспектите на Юпитер (вашият управител) и Венера ще са хармонични.

Обстановката ще е благоприятна за въвеждане на иновативни техники, технологии, методи на работа. Ще успеете да уредите поредица изгодни сделки, подпомагащи бизнеса или подобряващи професионалния ви статус. Ще постигнете съгласие по спорни семейни въпроси.

Козирог

Бихте могли да разпределите предстоящия месец условно на три части. В началото се концентрирайте към уреждане на въпроси, засягащи дома, бита и семейството. Може да намерите решение на някои роднински спорове, причинени от подялба или управление на общо имущество. В периода между Новолунието и Пълнолунието на дневен ред ще излязат финансовите въпроси.

Ако имате нужда от допълнителни средства или трябва да обезпечите финансово някой от проектите си, то ще намерите устойчив източник при изгодни условия. В последните дни на месеца обстановката ще е сравнително спокойна. Основните ви задачи ще са свързани с оформяне на документи и ни най-малко няма да ви затруднят, информира az-jenata.bg.

Водолей

Не си поставяйте твърде амбициозни цели. От съществено значение е да оценявате възможностите си обективно и да не разчитате на помощ, която не сте уговорили предварително. Не започвайте нищо ново преди да сте изградили устойчива база за развитието на въпросния проект.

Прекаленият оптимизъм, проявен под формата на прекомерно доверие или завишени очаквания спрямо когото и да било, ще предизвика разочарование и, даже още по-лошо, материални и морални загуби. Ще успеете да структурирате мислите си след като "създадете ред в хаоса".

Риби

Довършвайте започнатото, но поединично, последователно и крачка по крачка. Приемете, че всеки финал ще се превръща в старт на следващата цел. Изваждайте постепенно от живота си онова, което ви подтиска и внасяйте живителната струя новости, от която имате нужда, за да си осигурите вдъхновение.

В началото на месеца ще получите първите видими резултати от проекти, започнати преди половин година, че и повече. Около Пълнолунието, когато Венера ще е в хармоничен аспект с Нептун, ще можете да създадете полезни запознанства, подпомагащи разширяването на бизнеса или подобряване условията ви на работа.

Ще се получи едно леко смесване между личните и деловите отношения, което обаче няма да стигне до вредни последствия и да ви постави в неблагоприятна ситуация.

Снимка: Pixabay