Стюардеса посочи най-лошите места в самолетите

Тя сподели своите съвети за пътуване

28.04.2024 | 16:16 Редактор: Беатрис Младжова
Стюардеса посочи най-лошите места в самолетите

Пътниците често не осъзнават кои са местата по време на полет, които са много по-лоши от други и могат да гарантират ужасен полет. Стюардеса обаче разказа пред The Sun кои са трите най-лоши места в самолета и защо никога не трябва да сядате там. Тя също сподели своите съвети за най-добрите места, за да направи пътуването ви възможно най-удобно, ако летите в икономична класа.

"На първо място най-лошият ред, според мен, когато летите в икономична класа, е този непосредствено зад преградата. За тези, които не знаят, преградата е първият ред в икономична класа, с допълнително място за краката. Разбираемо е защо хората биха искали да седят там, защото имат възможност да изпънат краката си. Но това е и мястото, където са детските люлки и има голяма вероятност да се натъкнете на плачещо бебе", заяви тя.

Стюардесата добави, че има и други места, които са лош избор - предпоследният ред. Последният ред също не е най-добрият, но когато седнете там, можете лесно да отпуснете седалката назад, без да се притеснявате за другите пътници.

Тя говори и за средните седалки, които винаги трябва да се избягват, ако е възможно, съобщи БГНЕС.

"Най-добре е да седите до прозореца и на пътеката – това са най-добрите места за удобна почивка: прозорецът има удобна облегалка, а на пътеката има място, където можете да изпънете краката си. Но средната седалка няма нито едното, нито другото. И ако към това добавите, че седите в средата на самолета, притиснати между другите пътници, не виждате прозореца и нямате място за краката, тогава това е просто най-лошото", предупреди специалистката.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR