За четири зодии директният Меркурий носи благоприятен период

Още няколко дни след преминаването на ретроградната фаза, е добре да не бързаме с новостите и вземането на решения

25.04.2024 | 08:04 Редактор: Толя Стоянова
За четири зодии директният Меркурий носи благоприятен период

Началото на пролетта е сезонът на затъмненията. Според западни астролози този период дълбоко трансформира кардиналните знаци, особено Овен и Везни. Април започна и с ретрограден Меркурий, който става директен на 25 април. Въпреки това, още няколко дни след преминаването на ретроградната фаза, е добре да не бързаме с новостите и вземането на решения. За четири зодии директният Меркурий носи благоприятен период. Вижте кои са те:

Овен

Сезонът на затъмненията вероятно е разтърсил вашия свят, Овни, което означава, че и ретроградният Меркурий може да е бил доста интензивен през този период, тъй като той съвпадна с едно от затъмненията. Хубавото е, че нещата ще започнат да се утаяват и охлаждат сега, когато сезонът на Телец започна и Меркурий приключва своята ретроградна фаза.

Рак

Грешната комуникация и закъсненията може да са били в повече, докато Меркурий бе ретрограден. Ретроградният Меркурий в знака на Овен може да се е усетил малко като рязко събуждане. Настъпва моментът за повече баланс и спокойствие. Вече ще ви бъде по-лесно да общувате с колегите, шефовете. Имате добри възможности да покажете лидерските си умения и като цяло вашите силни качества.

Везни

Скъпи Везни, ретроградният Меркурий и енергията на затъмнението може да са ви накарали да се почувствате повече като Овен по време на тези транзити. Резултатът от директното позициониране на Меркурий ще бъде нова оценка на вас самите. В случай, че енергията на любовната ви връзка е била нестабилна за вас, това ще започне да се подобрява, а заедно с него ще повишите смелостта си и любовта към себе си.

Козирог

Козирогът ще се върне към дома, търсейки опора. Сега, когато Меркурий става директен, може да подобрите важни за вас взаимоотношения, да намалите напрежението и да бъдете по-дипломатични. Затъмненията ви помогнаха много да се развиете през последните седмици. Новата енергия след ретроградния Меркурий ще ви донесе много повече съответствие с вашата творческа страна. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay