Меркурий отново е ретрограден - как ще повлияе това на всяка зодия?

Очакват ни проблеми с технологиите и неразбирателства в общуването

03.04.2024 | 22:44 Редактор: Деси Николова
Меркурий отново е ретрограден - как ще повлияе това на всяка зодия?

Пролетта официално настъпи, новата астрологична година започна, но е време и за една не толкова позитивна новина - Меркурий отново стана ретрограден на 1 април. Планетата ще се върти в обратна посока в знака на Овен до 25-и април. Очакват ни проблеми с технологиите, изгубени важни съобщения, неразбирателства в общуването, връщане на хора от миналото в живота ни. Ето какво предстои за всяка зодия, според американския "Cosmopolitan".

Овен

Меркурий е ретрограден в техния знак и те най-силно ще усетят влиянието му. Трябва да внимават как общуват и какви думи използват. Може сега да се изразяват объркано, да не могат ясно да обяснят какво мислят и чувстват. Важно е добре да помислят, преди да започнат да говорят.

Телец

Има хейтъри, които се молят за падението на Телците. Това може да са фалшиви приятели, съмнителни колеги, съученици и т.н. Но най-вероятно става дума за бивше гадже или бивш приятел. Човек, който е бил в живота им, бил им е много близък, но вече отдавна не е така. Вместо да започнат спор и да стават агресивни, нека опитат да разрешат конфликта по мил начин. 

Близнаци

Ще има много промени в приятелската им компания. Ще се покажат истинските лица на част от хората в живота им и ще се разбере, че някои са фалшиви приятели, играчи, егоисти. Близнаците няма да са сигурни с кои хора трябва да се виждат и да поддържат връзка. Хората около тях разпространяват клюки и говорят глупости. Но да помнят, че ако самите те се държат странно, съмнително и клюкарстват, това също ще бъде забелязано и няма да им се размине.

Рак

Всички погледи са вперени в тях през този период, така че трябва да са много внимателни. В работата ще има доста неразбирания, погрешна комуникация, особено между тях и шефа им. Раците трябва да покажат, че имат обноски, да внимават как се държат и как общуват. Нещо, което им се струва като невинна забележка или невинен въпрос, може да бъде разбрано като нагрубяване или дори неподчинение.

Лъв

Ретроградният Меркурий е известен с това, че причинява проблеми с технологиите, с транспорта и проваля графиците, плановете. Ако ще пътуват през тази пролет, нека се уверят, че отиват по-рано на гарата, летището и че са напълно подготвени за пътешествието. Мненията им ще бъдат предизвикани през периода. Несъгласията бързо се превръщат в караници с някого и дори люти спорове.

Дева

Ретроградният Меркурий ще се опита да им помогне да подредят финансите си. Ако не следят кои сметки трябва да плащат, ако не спестяват или скоро са вземали пари назаем, сега нещата може да станат малко сложни. Сега им е по-трудно да изкарат и съберат пари, но трябва да се опитат да го направят. Ще имат допълнителни разходи, които не са очаквали, така че сега е времето да станат по-отговорни с парите и да върнат заемите си.

Везни

При тях на фокус ще са връзките. Може да има някаква драма между тях и партньора им, или пък между тях и най-добрия им приятел. Спокойно, това няма да бъде край на тази важна връзка. Но трябва да поработят върху проблемите по време на периода. Нека се научат как да бъдат добри комуникатори, а и активни слушатели. Да окуражат партньора да бъде по-открит и да им споделя повече. Много вероятно е да се сблъскат с бивше гадже, така че да внимават.

Скорпион

Ако се чувстват отпаднали и слаби, сега е времето да отидат на прегледи и да се погрижат за себе си. Фокусът им трябва да бъде върху здравето и доброто състояние. Сега симптомите се засилват и може да не се чувстват много добре. Ако се хранят с вредни неща, ако не се движат и не спортуват, ако не спят достатъчно - всичко това ще им се отрази още по-зле и ще почувстват лоши странични ефекти.

Стрелец

За тях периодът ще мине най-леко и безгрижно. На фокус при Стрелците са романтиката, сексът и забавленията. Може да се срещнат отново с бивши изгори. Не става дума за бивши гаджета, с които са имали дълги и драматични връзки. А с хора, с които са имали флиртове и сладки моменти, но така и нещата не са се задълбочили и е останало нещо недовършено. Това е възможност да подновят отношенията с тях, отново да се свържат и да видят какво ще излезе.

Козирог

Може да очакват вкъщи да се развали микровълновата печка, пералнята или някой друг уред. Ако е нещо дребно и имат опит, нека опитат сами да го поправят. Или да го дадат на близък човек, който разбира от това. Да избягват да купуват нови уреди, докато Меркурий е ретрограден. През периода може да очакват и доста неразбирателства, спорове и кавги със съквартиранти или роднини. Нека бъдат уравновесени, да поговорят за нещата, а не да избухват.

Водолей

Важно е да проверяват внимателно всяко съобщение, което изпращат. И редовно да проверяват папката със спам. Ще има доста премеждия и проблеми с комуникацията. Така че е възможно да пропуснат важни обаждания, да забравят да изпратят важни имейли, да забравят да отговарят в чатовете. Затова е хубаво Водолеите да бъдат много внимателни, така ще си спестят главоболия. Нека и да мислят внимателно, преди да изпращат определени съобщения.

Риби

Те трябва да намерят баланс, що се касае до бюджета им. В момента Рибите харчат, без да мислят, безгрижни са, отдават се на удоволствия, глезят себе си често и всичко това води до финансова безотговорност. Това ще им повлияе лошо. Скоро ще осъзнаят, че нямат пари по сметката си. Така че - време е да станат по-отговорни и да спрат да харчат толкова. Сега се появяват неочаквани разходи, така че да бъдат подготвени за всичко.

Четете повече в teenproblem.net.

Снимка: Pixabay