Кои храни можем да съхраняваме във фризера?

Има сирена и кашкавали, които спокойно може да държите на студено

29.02.2024 | 14:40 Редактор: Вяра Димова
Кои храни можем да съхраняваме във фризера?

Месото е един от най-често замразяваните продукти. Но то далеч не е единствената прясна сурова храна, която можете да съхранявате във фризера. Бутертесто, зеленчуци, подправки са само част от очакваните продукти, които намират място във фризера на всяко домакинство. Но може да се изненадате, че има още неочаквани храни и продукти, които спокойно можете да замразите, ако няма да ги използвате скоро. 

Кои са храните, за които не сте предполагали, че могат да се замразяват?

Масло 

Ако имате голямо количество масло, особено домашно, добре е да го съхранявате във фризер. Отделяйте от него толкова, колкото ще използвате. Останалото спокойно може да се замразява, без това да увреди хранителните и вкусовите му качества. Така ще запазите маслото трайно по-дълго. 

Сирена и кашкавали

Може да звучи странно, но твърдите добре узрели сирена и кашкавалите също могат да се замразяват. Те са нетрайни продукти и ако са в големи количества, трудно могат да се изядат, преди да започнат да изсъхват, да мухлясват и да се втвърдяват. Това не важи за меки и пресни сирена, които имат високо съдържание на вода. Те не са подходящ кандидат за замразяване. 

Билки и пресни подправки 

Една добра идея е да замразявате пресните билки и подправки, така че да ги запазите задълго. Ако имате богата връзка от тях, вероятността да я използвате, докато растенията не са увехнали е малка. Затова нарежете на ситно подправките и билките, постарайте се да са добре подсушени и ги замразете в найлонови торбички. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка: pixabay