Да извървиш "Тур Странджа" за 4 дни: От Елхово до Ахтопол по нов маршрут

Целта на Владимир Димитров е да популяризира Югоизточна България

27.02.2024 | 19:09 Редактор: Тодор Петров

Разказваме ви историята на един планински водач, който само за 4 дни през зимата премина през цялата Странджа планина от Елхово до Ахтопол по създаден от самия него маршрут. Целта на Владимир Димитров е да популяризира Югоизточна България като интересна дестинация за еко туризъм и да накара повече хора да опознаят планината.

В 6 часа Владо потегля от Елхово към Ахтопол, като целта му е да премине сам по създадения от самия него близо 200-километров маршрут, който прекосява цялата планина. Да извърви "Тур Странджа" за 4 дни е изпитание за волята пред лицензирания планински водач. 

"Преди три години аз претърпях инсулт. Това беше лично, голямо изпитание за мен, за моите способности и съм доволен, че успях да стигна до края за 4 дни, като всеки ден успявах да пристигам в съответното населено място по светло", посочи мъжът.

Разказва, че не е срещнал трудности по трасето, но е установил, че планината е мръсна

"Не срещнах бежанци, не срещнах животни, но срещнах много боклуци, оставени от бежанците, които следващите месеци и години ще трябва да почистваме, за да бъде Странджа чиста", сподели Владо. 

Въпреки големия опит на Владо като планински водач, изпитания не липсват. От години той води групи из мистичната Странджа планина. Владо съветва всички туристи, които искат да преминат "Тур Странджа" през зимата, да се екипират добре и да не забравят документите си, защото срещите с граничните патрули по трасето са чести.

Вижте повече в репортажа.


1
1 rate up comment rate down comment 2
Странджата
преди 1 месец
Ами идващите гледайте ,вървете,скоро от Сливен до Бургас и от Ст Загора до Свиленград никой няма да припари тука заради ядрените отпадъци които кирето и денков смятат да погребват тука .... Сигнализирай за неуместен коментар