По-добре не задавайте тези въпроси при покупката на автомобил

Могат да разкрият слабите места във вашата стратегия

13.02.2024 | 13:05 Редактор: Тодор Петров
По-добре не задавайте тези въпроси при покупката на автомобил

Много е важно в дилърски център или автокъща да задавате въпроси, които ще ви помогнат да вземете информирано решение, като някои от тях могат да наклонят везните във ваша полза. За да стане това обаче, трябва да избягвате някои други въпроси, които могат да разкрият слабите места във вашата стратегия.

Коя е най-ниската цена, която можете да ми предложите за тази кола?

Изглежда като логичен въпрос, с който да прекъснете всички тактики на продавача и да премине към най-важното. Проблемът е, че той ви поставя в позиция, в която продавачът знае, че искате да се пазарите, дори преди да сте започнали преговори. 

Мога ли да си позволя тази кола?

Този въпрос може да звучи така, сякаш носите финансова отговорност. е забравяйте, че сте в автокъща, а не в банка. Обсъждането на финансовото ви състояние или поставянето под въпрос на способността ви да си позволите кола може да даде на вашия продавач прекалено голяма информация.

Още преди да влезете в автокъщата, трябва да имате готов бюджет и да сте наясно какво можете да си позволите. Надвишаването на предвидената за покупка сума може да ви вкара в сериозни неприятности.

Можете ли да добавите някои екстри безплатно?

Искането за безплатни подаръци може да изглежда като добър начин да получите добавена стойност, но всъщност може да отслаби позицията ви при преговори. Това сигнализира на продавача, че сте близо до вземане на решение, тоест готови сте да купите, ако получите още нещо малко като добавка.

Четете повече в automedia.investor.bg

Снимка: Pixabay