Американците гледат най-много Джейсън Стейтъм в "Пчеларят: Смъртна присъда"

На местно ниво филмът е спечелил общо 42,3 млн. долара

29.01.2024 | 10:15 Редактор: Тодор Петров
Американците гледат най-много Джейсън Стейтъм в

Киноуикендът в Северна Америка премина тихо, без нови заглавия с широко разпространение и с "Пчеларят: Смъртна присъда" на първо място в боксофис класацията в третия си уикенд на екран, съобщава Associated Press.

Екшънът с Джейсън Стейтъм спечели 7,4 млн. долара, за да заеме първото място, сочат студийни оценки. Приходите му намаляват само с 14% спрямо предишния уикенд. На местно ниво филмът е спечелил общо 42,3 млн. долара от премиерата си насам, а на международно – 100 млн. долара.

"Гадни момичета 3" на Paramount, който също се излъчва вече три седмици, за малко не успя да задържи първата позиция, генерирайки приходи за 7,3 млн. долара. В Северна Америка той е спечелил общо 60,8 млн. долара.

На трето място се нареди "Уонка" на Warner Bros. с приходи за 5,9 млн. долара в седмия си уикенд на екран. Мюзикълът с Тимъти Шаламе се доближава до приходи за 200 млн. долара на местно ниво, а на световно вече е генерирал 552 млн. долара.

Челната петица се довършва от анимацията "Патешки истории", събрала 5,1 млн. долара през уикенда и над 100 млн. долара от премиерата си насам, и романтичната комедия "Обичам да те мразя" с 4,8 млн. долара., пише investor.bg.

Снимка: БГНЕС