Пет причини да пием вода с лимон

Забавя процеса на стареене и намалява възпалението

17.01.2024 | 14:47 Редактор: Деси Николова
Пет причини да пием вода с лимон

Водата с лимон има редица ползи за здравето. Вижте някои от тях. 

1. Допринася за намаляване на холестерола

Благодарение на витамин С и полифенолите, които се съдържат в лимоните. Полифенолите се борят с умората и намаляват мазнините в кръвта, наречени липиди. Един добре познат липид се нарича холестерол.

2. Забавя процеса на стареене

Западни проучвания установяват, че пиенето на лимонов сок забавя процеса на стареене на тялото. Един от основните полифеноли в лимоните е ериоцитрин, на който се дължи забавянето на стареенето, смятат учените.

3. Подобрява чревната флора

Още една добра причина да пием по-често топла вода с лимонов сок е, че това помага за промяната на чревната среда, позволявайки на добрите чревни бактерии да се развиват. Това е важно за редовното изхождане, но и за цялостното добро здраве.

4. Помага на мускулите и намалява възпалението

Пиенето на топла вода с лимон забавя загубата на мускулна тъкан, сочат западни проучвания. Възпалението в организма може да увреди артерии, стави и органи. Смята се също, че причинява хронични заболявания като увреждане на кръвоносните съдове, сърдечни заболявания, болест на Алцхаймер и диабет.

5. Помага в отслабването

Ежедневното пиене на топла вода с лимон може да стимулира метаболизма, сочат някои изследвания. Добре работещият метаболизъм ни помага да отслабнем.

Четете повече в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay