Тейлър Суифт покори света през 2023 г. - богатството ѝ се измерва в милиарди

Певицата беше обявена от списание Time за "Личност на годината"

27.12.2023 | 11:56 Редактор: Тодор Петров
Тейлър Суифт покори света през 2023 г. - богатството ѝ се измерва в милиарди

Тейлър Суифт използва всичките несгоди в живота си, за да стане по-силна както в личен, така и в професионален план. Тя решава да се вдъхнови от свадата си с Кание Уест и така се ражда албумът Reputation. 

Що се отнася до откраднатите ѝ записи, певицата решава да ги остави в ръцете на Браун, но да използва по-голямо оръжие срещу него – феновете си. Суифт се примоли на почитателите си да не купуват повече старите ѝ албуми, а в замяна ще получат нещо по-добро – напълно презаписани версии, в които ще бъдат включени нови песни, за да може албумите да се различават от старите ѝ проекти. 

Така се родиха Fearless Speak Now (Taylor's Version), Red (Taylor's Version), Speak Now (Taylor's Version) и 1989 Speak Now (Taylor's Version). Всички те достигнаха до номер едно в музикалните класации на англоговорящите страни – Австралия, Канада, Ирландия, Нова Зеландия, САЩ и Великобритания. 

И докато Тейлър бавно набираше скорост през годините, най-голямото ѝ отмъщение срещу хейтърите безспорно бе 2023 година. През последните 12 месеца тя постигна немислими успехи, вписа името си в рекордите на Гинес и дори получи номинация за "Златен глобус". Беше обявена за една от причините за повишаването на брутния вътрешен продукт на САЩ, превърна се в милиардерка, а световното ѝ турне се разпродаде за секунди. 

Нейният огромен успех и уникални постижения не останаха непризнати. Тя беше обявена от списание Time за "Личност на годината", а Forbes я обяви за най-влиятелната жена в развлекателната индустрия и пета в целия свят. 

През октомври 2023 година Forbes обяви 12-кратната носителка на "Грами" за милиардер и оцени нетното ѝ състояние на 1,1 милиарда долара. Това, което прави богатството на Суифт уникално – в сравнение с други богати музиканти – е, че нетната ѝ стойност не идва основно от печеливши странични дейности като марки за красота, модни линии и инвестиции в алкохолни напитки. 

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС