Най-хубавият подарък за празниците: Бебета в коледни чорапи и шапки

Инициативата е на университетска болница "Дева Мария" в Бургас

21.12.2023 | 13:49 Редактор: Тодор Петров

За поредна година университетска болница "Дева Мария" в Бургас облича новородените бебета като коледни подаръци. 17 са в момента бебетата в отделението по неонатология, повече от тях са момичета.

Вече девет години екипът на отделението по неонатология дарява коледно настроение на младите родители, обличайки бебета в коледни чорапи. 

"И чудо, и късметче, най-голямата радост! Няма по-хубаво нещо да си видиш детенцето, усмивката му, страхотно изживяване, сподели Петя Стоянова.

От днес до края на годината големи коледни чорапи ще направят от новородените най-желаните коледни подаръци. Коледна шапка допълва впечатляващия тоалет, с който бебетата ще бъдат изписвани от болницата.

"Удовлетворение от това, че изписваме здрави бебета, и то точно по тези най-светли празници - коледните празници. За цялата страна тенденцията е за намаляване на раждаемостта и при нас тази година няма да достигнем бройката, която имахме 2022 година. Може би със 70-80 ще бъдат по-малко", каза д-р Красимира Добрева - началник на отделението по неонаталогия в УМБАЛ "Дева Мария".

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.