Спряха книга за британското кралско семейство в Нидерландия, пускат нова до дни

Причината е, че съдържала коментар за цвета на кожата на Арчи

05.12.2023 | 10:53 Редактор: Вяра Димова
Спряха книга за британското кралско семейство в Нидерландия, пускат нова до дни

Нова книга за британското кралско семейство е изтеглена от печат в Нидерландия заради името на предполагаем коментар за цвета на кожата на Арчи.
Холандският превод на "Краят на играта" (End Game), вече не е по рафтовете на книжарниците в Нидерландия. Причината е, че в нея се разкрива кой от семейството уж е коментирал цвета на кожата на Арчи, сина на принц Хари и Меган, херцогинята на Съсекс, преди да се роди.

Xander Uitgevers, холандският издател на книгата на Омид Скоби, заяви в изявление за CBS News, че нова версия на книгата ще бъде върната в магазините на 8 декември

За първи път Меган Маркъл разкри, че член на кралското семейство е попитал какъв ли ще бъде цветът на кожата на бебето, което тогава херцогинята на Съсекс очаква през 2021 г. в интервю за Опра Уинфри. Маркъл, която е наполовина чернокожа, роди през 2019 г., а двойката посрещна дъщеря си Лилибет през 2021 г. 

"В месеците, в които бях бременна, все по едно и също време, така че имаме в тандем разговора за това, че няма да му бъде дадена сигурност, няма да му бъде дадена титла, а също и притесненията и разговорите за това колко тъмна може да е кожата му, когато се роди", каза тя.

В английската версия на книгата, която е критична към кралското семейство, Скоби твърди, че е знаел самоличността на двама души, които са участвали в разговора с Меган, но не ги назовава по правни причини, според BBC News. Но в нидерландския превод на "Краят на играта" или Eindstrijd се съобщава, че е включено едно име. Скоби обаче заяви, че никога не е писал дори чернова, която да включва името

Четете повече в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС