С каква диета да премахнем мазнините от тялото

Малко хора имат мастен слой, който се разпределя равномерно в тялото

03.12.2023 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
С каква диета да премахнем мазнините от тялото

Повечето диети са предназначени за цялостно отслабване, при което проблемните области се стопяват последни. Малко хора имат мастен слой, който се разпределя равномерно в тялото. Обикновено се концентрира в корема или на ханша, или на ръцете. 

По това къде тялото съхранява мазнини, можете да разберете кои хормони са проблемът и да го разрешите, като коригирате диетата. Това, разбира се, е много опростен подход. Сертификационната програма на Чарлз – Poliquin BioSignature Modulation – включва тестване на хормони и силови тренировки.

Проблемна област: гърди и рамене

Как да отслабнете:

Включете в диетата храни, богати на протеини, магнезий, цинк и флавоноиди, които стимулират синтеза на тестостерон в организма чрез активиране на прохормоните. Флавоноиди има в ябълките, портокалите, зелен чай, лук, ленени семена и други растителни храни.

Проблемна област: Талия

Как да отслабнете:

С помощта на морски риби и водорасли (първо попитайте вашия ендокринолог дали имате нужда от допълнителен йод), птици, бадеми, тиквени семки и сусам, лук, аспержи и други продукти, съдържащи селен, цинк, витамини A, D, E, В6.

Проблемна област: Корем

Как да отслабнете:

Купувайте хранителни добавки с магнезий, витамини С и В5. Също така балансирайте съотношението на мазнини, протеини и въглехидрати в диетата, за да намалите стреса (може да ядете твърде много лесносмилаем протеин). Направете тестове за непоносимост към лактоза, глутен, ядки, яйца и царевица.

Проблемна област: Седалище и бедра

Как да отслабнете:

Преминете към броколи, бяло зеле и други богати на фибри зеленчуци – те регулират чернодробните ензими, които метаболизират естрогена. Внимавайте със соевите храни и ленените семена и набавяйте витамините В12, В6 и фолиева киселина.

Четете повече в az-jenata.bg

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Pixabay