По-добре да избягвате тези популярни "трикове" за красота

Ето какво да направите вместо тях за подобни резултати

02.12.2023 | 21:52 Редактор: Тодор Петров
По-добре да избягвате тези популярни

Показваме ви трикове за красота, които дерматолозите казват, че е най-добре да избягвате и какво да направите вместо тях за подобни резултати. 

Пропуснете коктейла от слънцезащита

Нанасянето на слоеве в грижата за кожата или прилагането на няколко продукта един след друг се превърна в популярен рутинен метод за грижа за кожата. Въпреки това, когато прилагате слънцезащита, дерматологът Дейвид Ким казва, че е необходимо специално внимание. „За да може слънцезащитните продукти да осигурят посочената защита, те трябва да бъдат равномерно разпределени и нанесени върху кожата“, обяснява той. 

Разделете се със серума с витамин С

Серумите с витамин С добиха огромна популярност напоследък и въпреки че много дерматолози ги хвалят и препоръчват за ежедневна употреба, Блеър Мърфи-Роуз казва, че те могат да причинят пъпки и обриви. Според нея, повечето серуми с витамин С съдържат запушващ порите витамин Е. Вместо това Мърфи-Роуз препоръчва на всеки, склонен към акне, да използва некомедогенни продукти, съдържащи мощни антиоксиданти, вместо серум с витамин С.

Оставете настрана вакуум почистването

Почистването на порите с вакуум се прави с устройства за засмукване, често използвани от естетици или дерматолози за отстраняване на мръсотия и натрупвания в порите. Въпреки че тези устройства са достъпни за домашна употреба, д-р Хауърд Собел предупреждава да не опитвате този трик у дома. По думите му, вакуумът може да бъде увреждащ, да увреди кръвоносните съдове и да причини белези по кожата при неправилна употреба. 

Засмукването може да влоши чувствителните кожни състояния и да причини дразнене и обостряне на вече съществуващи проблеми. Вместо това използвайте серуми и продукти за грижа за кожата, които съдържат ексфолиращи киселини и ниацинамид, ако търсите домашен метод за минимизиране на порите.

Не използвайте паста за зъби върху пъпки

Вероятно най-старият трик за красота, който знаем, е използването на паста за зъби за по-бързо изсушаване на пъпка. Въпреки това, той може също така да изсуши и раздразни кожата. Вместо това е най-добре да изберете доказали се съставки за борба с акнето като ретиноиди, бензоил пероксид и салицилова киселина, за да помогнете за предотвратяване и лечение на пъпки. Добра алтернатива е да използвате точково лечение, съдържащо салицилова киселина или сяра като активна съставка.

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: Pixabay