Каква е тайната на щастливия брак? 52 двойки засвидетелстваха отново любовта си

Радка и Никола Ангелови споделят житейския си път цели 65 години

22.11.2023 | 14:08 Редактор: Ивета Велева

След 50 години брак - да кажеш отново "Да" - това направиха 52 двойки от Димитровград, които повториха брачните си клетви в Деня на християнското семейство. Сред "златните съпружески двойки" имаше и рекордьор - заедно под един покрив цели 65 години.

Радка и Никола Ангелови споделят житейския си път цели 65 години. По повод празника те споделиха: "Любовта е търпелива и не е егоцентрична". Сключили брак през декември 1958 година, само месец след като се запознали.

"Още на първото виждане се обикнахме и още на другия ден се оженихме. Трябва да има много любов между двамата. Не само единият, но и от двамата. Първоначалната любов трае много време, ако е силна. Не само 65 години, може и до 80" , казва Радка Николова.

Годините били страшни и бедни, а двамата не вдигнали голяма сватба. Това обаче не им попречило да са заедно 65 години. Казват, че постигнали всичко - изградили къща, родило им се дете и посадили дърво. А успешният им брак се дължи на компромиси.

"Гледам да премълчавам. Основното е живота в семейството. Да си гледаш жената, децата и другите хора в семейството", допълни Ангелов.

"Като се обединим, някой път единият или другият си премълчи, така минава. Не сме се разделяли, винаги сме заедно, навсякъде се търсим. Един без друг не можем", споделиха още те.

Семейство Ангелови, заедно с други 51 двойки, които отбелязват златна сватба, отпразнуваха дългогодишния си брак. Тържеството се организира от Община Димитровград в Деня на християнското семейство.

Вижте повече в репортажа.