$1,26 млн. обезщетение по делото срещу Де Ниро за полова дискриминация и репресия

Актьорът не е лично виновен за случилото се с бившата му асистентка Греъм Чейс Робинсън

10.11.2023 | 12:21 Редактор: Тодор Петров
$1,26 млн. обезщетение по делото срещу Де Ниро за полова дискриминация и репресия

Журито се произнесе по делото между Робърт де Ниро и бившата му асистентка Греъм Чейс Робинсън. 

След близо петчасово обсъждане в четвъртък, съдебните заседатели във федералния съд на Ню Йорк обявиха, че актьорът не е лично виновен за случилото се, но компанията му, Canal Productions, е призната за виновна по обвиненията в полова дискриминация и репресия. Журито нареди на продуцентската къща на Де Ниро да плати 1,26 милиона долара обезщетение на Робинсън. 

Член на адвокатския екип на обвинителката, Дейвид Санфорд, каза в официално изявление, че всички се радват от факта, че журито е видяло истината и е достигнало до справедлива присъда в полза на Робинсън. 

Актьорът потвърди по време на свидетелските си показания, че веднъж се е обадил на асистентката си в 4:30 сутринта: "Когато си нараних гърба, падайки по стълбите", но подобни късни обаждания не са били честа практика. Допълва, че целият инцидент с падането е станал в 2:00 или 3:00 през нощта, но е звъннал на Робинсън много по-късно. 

По време на разпита от страна на адвоката на Робинсън, Де Ниро се съгласи, че тя е правила всичко за него, но възрази, че задълженията ѝ се простирали до личния му живот. 

Четете повече в tialoto.bg

Снимка: БГНЕС