Никога не е било по-лесно да достигнете до сериозни клиенти: Изпълнители, спестете време и пари!

25.09.2023 | 11:57 Редактор: Тодор Петров
Никога не е било по-лесно да достигнете до сериозни клиенти: Изпълнители, спестете време и пари!

Въпреки че търсенето на строителни дейности, услуги и продукти не намалява, а дори изглежда се увеличава, за предприемачите, строителните фирми и всички, които предлагат строителни материали, ситуацията невинаги е толкова проста и „приказна“. Различни фактори им пречат да изпълняват работата си без затруднения и излишен стрес, както и да постигнат желаната финансова печалба. Но от преди три години в България присъства решение, което им позволява бързо и лесно да достигнат до сериозни клиенти, като същевременно спестяват време и пари. Чудите се как?
 
Разбирането на проблема води до ефективни решения

Независимо дали сте предприемач, собственик на строителна фирма или предлагате строителни материали на клиенти, ще се съгласите, че три фактора "пречат" в най-голяма степен на оцеляването и развитието на вашия бизнес. Те със сигурност са: несериозно и непрофесионално сътрудничество клиенти, борбата за ангажираност "в морето" и конкуренцията, като често се случва въпреки уменията, но и многото усилия и труд, които влагате, да не можете да изградите "имиджа", който искате и да докажете пред нови, потенциални клиентите, че вие ще им свършите работата както трябва, че наистина могат да ви се доверят.

Често се случва сътрудничеството между предприемачи или строителни фирми и клиентите, които ги наемат, да не върви по желания план и причините за това са много. В голяма част от случаите самите клиенти не са сигурни в желанията и намеренията си и неточно обясняват на изпълнителя какво очакват от него, което води до неразбиране, а оттам и взаимно недоволство. Лошата комуникация между двете споменати страни често е резултат и от факта, че възложителите очакват от изпълнителя или строителната фирма да извършат работа, която не е в техния обхват на дейност или когато не са близо до мястото. Финансовият фактор също много често е отключващ фактор за неуспешно сътрудничество между изпълнители или строителни фирми и клиенти, тоест популярното „пазарене” и отказ на клиента да заплати услугата на изпълнителя на цената, на която той оценява труда си. Затова една от основните цели на изпълнителя и строителните фирми е намирането на сериозни клиенти, с които да постигнат ползотворно сътрудничество за взаимно удовлетворение!

Въпреки че се стремите към максимума и сте много отдадени на изпълнението на работните задачи и изпълнението на желанията на клиента, със сигурност често се случва да не можете да привлечете вниманието към себе си, когато става въпрос за нови клиенти, тоест не успявате да изпъкнете сред конкуренция във вашата индустрия. Искате вашето име или името на фирмата ви да бъде признато за надеждност и качество на услугата, да бъде уникално и изпъкващо "в морето" на конкуренцията.

Платформа, която ви спестява време и пари

Ще се върнем на въпроса от началото на текста: как предприемачите, строителните фирми и всички, които предлагат строителни материали, бързо и лесно да достигнат до сериозни клиенти, като същевременно спестят време и средства? Отговорът се крие в платформа, която свързва тези две страни за взаимно удовлетворение и полза.

Daibau.bg е интернет платформа за строителство и ремонт, която успешно свързва изпълнители и клиенти. Целта и мисията на тази платформа е да облекчи и двете страни. Всички, на които са  нужни строително-ремонти дейности в дома или офиса, сега могат лесно и бързо просто да се свържат със свободен майстор, които изпълнява точно услугите които са му нужни в неговия регион.

Това е възможно чрез попълване на бързата форма, която се намира на портала. Там се дефинира какво точно е нужно, описание на дейностите, сроковете и локацията на обекта. По желание може да се прикачи и фотография или скица, за да могат изпълнителите по-лесно да се ориентират какво точно е нужно на клиента.

От друга страна, по този начин, изпълнителите и търговците на строителни материали бързо и лесно стигат до нови клиенти. Ако и вие работите в сферата на строителството и имате регистрирана фирма, можете безплатно да създадете профил, като  приложите снимки на ваши обекти и чрез тях се представите на хиляди потенциални клиенти. 

На платформата Daibau.bg ви чакат стотици клиенти и техните конкретни запитвания, а за вас остава само да направите профил на фирмата си. 

Веднага щом клиент обяви запитване, служител на платформата се свързва с него по телефона, за да се допълнят детайлите, които са нужни и да бъде търсенето цялостно. По този начин стигате до сериозни клиенти, които са наясно, от гледна точка на предстоящия проект. Също така има опция да се включат филтри, за да избегнете запитванията, които към момента не представляват интерес за вас. Всекидневно получавате на имейл списък с активни към момента проекти във вашия регион и контактите на клиентите, към чиито запитвания имате интерес. За Вас остава само са влезете в контакт с клиента и да уговорите детайли около бъдещото сътрудничество.

Всяка фирма получава възможност безплатно да тестира системата на Daibau.bg, а след изтичане на безплатния период може да закупи някои от предплатените пакети, за разширен достъп до платформата. 

Добрата препоръка е най-добрата реклама

Платформата Daibau.bg работи активно за събиране на обратна връзка от клиенти, които са открили своите изпълнители в нея. Когато клиент избере да работи с дадена фирма в рамките на системата, получава линк за коментар и оценка за свършената работа. Това е изключително важно по няколко причини. По този начин, в платформата изпъкват най-добрите изпълнители. Добрата препоръка е най-добрата реклама!

Изглежда, че да се открие фирма изпълнител в сферата на строителството, ремонтите, сградните инсталации и обзавеждането, никога не е било по-лесно. Всички, на които са нужни  горепосочените дейности само с един клик се свързват с опитни  изпълнители. Самите изпълнители пък, лесно и бързо стигат до сериозни клиенти, които ценят и изтъкват качеството и професионализма.