Ето ги най-подходящите билки за справяне с хормонален дисбаланс

Ашвагандата ще противодейства на стреса в организма ви

14.08.2023 | 22:46 Редактор: Михаела Кирилова
Ето ги най-подходящите билки за справяне с хормонален дисбаланс

Билките имат мощна природа, която натурално може да повлияе на функциите в тялото и да подобри здравето. Те съдържат активни вещества, които оказват силно оздравително влияние и поради този факт неслучайно биват използвани за направата на редица билкови лекарства и добавки.

Всяка билка има различни свойства. Някои билки са изключително полезни в балансирането на хормоните. Ако страдате от някакъв хормонален дисбаланс, билките могат да бъдат вашето средство да върнете отново баланса в хормоните. Преди да се насочите към дадена билка, консултирайте се с наблюдаващия ви лекар.

Ашваганда

Ашвагандата е билка, която се нарича още индийски женшен. Тя се използва от векове в аюрведа заради превъзходните си и много мощни свойства. Ашваганда противодейства на стреса в организма, който в много случаи е причина за хормонален дисбаланс.

Тя балансира надбъбречните жлези, които секретират хормони на стреса. Това дава положително отражение върху останалите жлези с вътрешна секреция.

Бял трън

Белият трън е чудесна билка за баланс на хормоните. Тя съдейства за потискане на излишните количества естроген, който може да е причина за редица здравословни проблеми и дисфункции в половата система. Освен това белият трън е мощно средство за детокс на черния дроб. Доброто му прочистване е съществено за цялостното здраве.

Мака

Коренът от мака е страхотен начин да балансирате хормоните си по натурален начин. Мака премахва стреса от организма и съдейства за баланс на хормоните. Коренът от мака действа против стрес, безпокойство и тревожност, които причиняват хормонален дисбаланс в организма.

Повече по темата прочетете в az-jenata.bg

Снимка: Pexels