Филмът "Барби" изстреля боксофиса в САЩ до невиждани от години върхове

Компания му прави "Опенхаймер" – биографичният филм за създателя на атомната бомба

24.07.2023 | 10:28 Редактор: Тодор Петров
Филмът

"Барби" – комедията за популярната кукла, и "Опенхаймер" – биографичният филм за създателя на атомната бомба, върнаха филмовите фенове в кината, помагайки на боксофис приходите този уикенд да нараснат повече от два пъти на годишна база до около 302 млн. долара, съобщава Bloomberg.

"Барби" на Warner Bros. зае първото място в боксофис класацията в Северна Америка, събирайки 155 млн. долара от продажби на билети, заяви Comscore в неделя. Това е най-печелившият дебют за годината, задминавайки премиерата за 146,4 млн. долара на "Super Marios Bros: Филмът" от април. Лентата направи дебюта си в същия уикенд като "Опенхаймер" на режисьора Кристофър Нолан, който събра 80,5 млн. долара.

Над 200 хил. души са купили билети да видят и двете нови заглавия в един и същ ден. Едновременните премиери заредиха с енергия филмовите фенове, помагайки на кината да отбележат най-добрия си уикенд от дебюта на "Отмъстителите: Краят" през април 2019 г.

Sound of Freedom – филм за трафика на деца с цел сексуална експлоатация, продължава да се представя добре, заемайки трето място в класацията с 20,1 млн. долара в третия си уикенд. Летният хит успя да надвие "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част първа", който падна до четвърта позиция с 19,5 млн. долара приходи.

Уикендът бе силен за киносалоните в иначе като цяло трудно лято за филмовата индустрия, която претърпя разочароващи резултати от високобюджетни филми като "Светкавицата" и "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата".

Четете повече в investor.bg

Снимка: БГНЕС