Шоколад, цветя и бижута: Летен базар отвори врати в София

"Шоколадите дават възможност за всякакви комбинации за всеки вкус", каза участникът в базара Теодора Горанова

18.06.2023 | 15:14 Редактор: Юлиан Христов

Бижута с истински цветя и шоколади с плодове са само част от изобилието от ръчно изработени продукти, които можете да намерите на Летния базар в столицата. Той посреща своите посетители с приятна атмосфера, ръчно изработени аксесоари и домашен декор.

Теодора е един от участниците в Летния базар. Тя разказа повече за шоколадите, които произвежда и добавя, че към него може да се сложат различни натурални продукти.

"Ние сме ателие за ръчно изработени продукти и тук предлагаме малка част от нещата, които правим - шоколади, бонбони и трюфели по наши авторски рецепти. Шоколадите дават възможност за всякакви комбинации за всеки вкус", каза участникът в базара Теодора Горанова.

Десислава Кушева също е участник в базара. Тя предлага бижута, изработени със смола и цветя.

"Ние сме донесли нашите орхидеи, съхранени по специален начин, както и сребърни бижута с истински цветя - незабравка, мак, виолетова омая. Просто един спомен, който остава завинаги - букет в бижу", каза Кушева.

Според нея хората влагат в подаряването на цветя някакъв символ и затова е хубаво те да се съхраняват под различен вариант.

Вижте повече в репортажа.