Сухота и дразнене в очите? Ето как да се отървете от дискомфорта

Студеният компрес винаги е добро решение

31.05.2023 | 20:41 Редактор: Петя Кръстева
Сухота и дразнене в очите? Ето как да се отървете от дискомфорта

Сухотата в очите може да е наистина непоносима. Случва се най-често при преумора, при работа с компютър, алергии, замърсявания. Резултатът е усещане за  сърбеж, раздразнения и цялостен дискомфорт в очите. За щастие, има някои прекрасни домашни трикове за справяне със сухотата в очите, от които да се възползвате. 

Рициново масло 

Рициновото масло е прекрасен начин да се справите с усещането за сухота в очите. Втривайте малко рициново масло в клепачите с помощта на памучен тампон. С това масло можете и успешно да отстранявате грима и да почиствате лицето. То подхранва, прониква в дълбочина и има успокояващ ефект. Освен това, хидратира и намалява усещането за сухота и дразнене. 

Розова вода 

Розовата вода е чудесен натурален продукт, който може да ви помогне в много отношения, включително при раздразнени и сухи очи. То е полезно за кожата и лигавиците. Богато е на естествени подхранващи масла. Изплаквайте лицето и клепачите с чиста розова вода за добра хидратация и подхранване. 

Студен компрес 

Студеният компрес винаги е добро решение при уморени очи, които страдат от сухота и дразнене. Особено полезен е при алергии и претоварване с четене и работа на компютър. Прилагайте студен компрес за 20-30 минути преди лягане. Това ще намали и подпухването на клепачите.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay