fallback

Не слагайте тези ястия и напитки в микровълновата, крият риск за уреда

В някои случаи се развалят и вкусовите качества на ястията

03.05.2023 | 12:13 Автор: Петя Кръстева

Микровълновата фурна е уред, който спестява много време и енергия. С нейна помощ не само претопляте студените ястия, но и готвите бързо и лесно. В нея обаче не трябва да се слагат някои видове храни и предмети, защото това крие риск от развалянето на уреда или на хранителните качества на ястията.

Вода

Водата лесно прегрява в микровълновата и може да изкипи. Точката на кипене се достига много по-бързо при микровълново нагряване, отколкото при обикновено загряване на котлон. Имайте го предвид, когато топлите вода в микровълнова.

Сосове, супи без похлупак

Когато претопляте студена супа или някакъв сос, силно препоръчително е да го правите под капак. Това предотвратява бързото изкипяване на течността и разпръскването ѝ по стените на микровълновата.

Хляб

Никога не стопляйте хляб в микровълновата, защото тя го прави лепкав, разпадащ се, а впоследствие многократно по-твърд от нормалното. В повечето случаи стоплянето на хляб в микровълновата го прави лепкав и разтеглив.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

fallback
Още от Любопитно
fallback