Pepsi надмина очакванията, записвайки умопомрачителна нетна печалба

Производителят на безалкохолни напитки повиши годишната си прогноза

25.04.2023 | 17:29 Редактор: Тодор Петров
Pepsi надмина очакванията, записвайки умопомрачителна нетна печалба

Pepsi повиши годишната си прогноза, след като отчете приходи и печалба, които надминаха очакванията, пише CNBC.

За тримесечието, завършило на 25 март, гигантът обяви, че нетната му печалба е достигнала 1,93 млрд. долара, или 1,40 долара на акция, в сравнение с 4,26 млрд. долара, или 3,06 долара на акция. Като се изключат еднократните елементи, компанията реализира печалба от 1,50 долара на акция.

Нетните приходи от продажби са нараснали с 10,2% до 17,85 млрд. долара. Органичните приходи, които не включват влиянието на придобиванията и продадените бизнеси, са се увеличили с 14,3%.

Продадените обеми на бизнеса с напитки на PepsiCo са нараснали с 1%, но в сегмента с храните записват 3% понижение. Общите обеми са спаднали с 2 на сто във всички категории, докато цените са увеличени с 16% като цяло.

Звеното Frito-Lay North America отчете 16% ръст на органичните приходи, подкрепен от увеличаването на пазарния дял и двуцифрения скок на нетните приходи на ключови брандове като Lay’s, Doritos и Cheetos, както и от марки като Sun Chips и PopCorners.

Органичните приходи на PepsiCo Beverages в Северна Америка са се увеличили с 12 на сто, след като Pepsi записа двуцифрен ръст на нетните приходи от продажби.

Четете повече в investor.bg

Снимка: Pixabay