Предстои ви среща, а любимата спирала е изсъхнала? Пробвайте тези трикове

Преди да побързате да я изхвърлите вижте как да удължите живота ѝ

25.04.2023 | 10:44 Редактор: Петя Кръстева
Предстои ви среща, а любимата спирала е изсъхнала? Пробвайте тези трикове

Повечето жени носят спирала. Тя е нежен щрих, който може да се добави самостоятелно или заедно с други гримове. Със сигурност имате поне една любима спирала, която не ви се иска да свършва. Този момент понякога настъпва дори по-рано, защото тя започва да засъхва. Преди да побързате да я изхвърлите вижте как да удължите живота ѝ.

Вода

Единият трик е да добавите само няколко капки вода в нея, да разклатите и да прокарате четката няколко пъти навътре и навън. Водата ще разреди леко засъхналата спирала, но имайте предвид, че може да наруши и наситеността на цвета ѝ. Затова този трик е и най-малко ефективен, но пък може да го пробвате.

Разтвор за лещи

Разтворите за лещи се продават във всяка оптика. Дори да не носите такива, можете да използвате разтвора за разреждане на любимата си спирала. Тези разтвори са напълно безопасни за очите, затова няма от какво да се притеснявате. Капнете 2-3 капки разтвор за лещи в спиралата и отново разклатете. Прокарайте четката навътре и навън няколко пъти, за да се смесят добре. Разтворът за лещи не разрежда цвета на спиралата, както го прави водата. Затова е и един от най-добрите трикове, които да използвате за тази цел, пише az-jenata.bg

Загрейте в микровълнова

Друг много лесен и ефективен трик за изцеждане на засъхналата спирала е да я загреете за 30 секунди в чаша с вода в микровълновата. Така ще втечните втвърдената консистенция, а спиралата ви ще е готова за употреба само след няколко секунди.