Ще остане ли в сянка принц Хари на коронацията на Чарлз III?

Херцогът на Съсекс допълни противоречията във фамилията със скандалните си мемоари

19.04.2023 | 13:23 Редактор: Искра Ангелова
Ще остане ли в сянка принц Хари на коронацията на Чарлз III?

Дълго време принц Хари и Меган Маркъл отлагаха да съобщят решението си дали ще присъстват на коронацията на Чарлз III.

След като херцозите на Съсекс се отказаха от кралските си задължения и се преместиха да живеят в САЩ, те започнаха да дават многобройни интервюта, разкривайки тежките подробности от живота в Бъкингамския дворец. Освен това те издадоха документална серия в Netflix, а Хари допълни противоречията във фамилията със скандалните си мемоари, в които ярко описва отношенията си с членове на кралското семейство.

След тях той все още не се е срещал лично с роднините си в Лондон. Херцогът на Съсекс направи няколко твърдения в книгата, включително, че е бил физически малтретиран от своя "заклет враг", брат Уилям, молил е баща си, принц Чарлз, да не се жени за "злата мащеха" Камила и е писал за проблемите в отношенията между Кейт Мидълтън и Меган Маркъл.

Много фенове задават справедлив въпрос, как след толкова много "извивки" Чарлз III покани непокорния си син на коронацията на 6 май?

Според британски експерти причината за всичко е бащинската любов. Принц Хари все още е най-малкият му син и пети по ред за трона. Следователно това го прави потенциален монарх в бъдеще.

Все пак, ако монархът позволи на най-малкия си син да излезе на балкона на Бъкингамския дворец, това може да се възприеме негативно от обществеността. Бауер смята, че най-важното е Хари да присъства на коронацията, но да бъде възможно най-незабележим.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС