Гуинет Полтроу спечели делото за ски инцидента с пенсионер, обезщетението ѝ - 1 долар

Актрисата отричаше да има вина и обвиняваше Сандерсън, че се е блъснал в нея

31.03.2023 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Актрисата Гуинет Полтроу спечели делото си в САЩ срещу пенсионера Тери Сандерсън заради инцидент със ски в щата Юта през 2016 г.  Съдебните заседатели установиха, че носителката на "Оскар" няма вина за сблъсъка, при който Сандерсън е получил травми и беше предявил иск за 300 хиляди долара

Искът на Сандърс беше заради счупени ребра и наранявания по главата. Полтроу отричаше да има вина и най свой ред обвиняваше Сандерсън, че се е блъснал в нея.  Съдебните заседатели се произнесоха в нейна полза след малко повече от два часа обсъждане.

Присъдено ѝ е обезщетение в размер на 1 долар, каквото тя посочи в насрещния си иск. Всички видяха как на излизане от залата тя се навежда към него и му казва нещо. Това бързо предизвика любопитството на репортерите. 

"Да, тя ми каза нещо на излизане. Точните й думи бяха: "Жалея ти всички хубаво". Много любезно от нейна страна. Аз й отговорих: Благодаря ти, скъпа!", заяви ищецът Тери Сандерсън.

Сандерсън, който е на 76 години, твърдеше, че жената, за която по-късно научил, че е Полтроу, е изгубила контрол над ските си, когато го е блъснала в гръб и го е повалила.

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялков.