"Сбъдната мечта": Меси става анимационен герой в сериал за самия него

Футболистът участва активно в разработката на проекта на Sony Music Entertainment

18.03.2023 | 16:22 Редактор: Елеонора Танева

Филмовата компания Sony Music Entertainment разработва анимационен сериал за известния футболист и капитан на аржентинския футболен отбор Лионел Меси. Повод за създаването на шоуто е гръмката победа на националния отбор на Аржентина на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар.

Според описанието на проекта, сериалът ще се фокусира върху малкия Меси, който преодолява различни препятствия, докато пътува през видео игра. Спектакълът е насочен предимно към детската и младежка аудитория.

В разработката на проекта участва и самият Меси. Той коментира проекта в официално изявление: "Обичам анимационни филми от дете и моите деца са големи фенове на анимационните герои. Възможността да участвам в създаването на такъв проект се превърна в истинска сбъдната мечта за мен. Бих искал да благодаря на Sony Music за тяхното предложение. Надяваме се шоуто да се хареса на всички зрители, особено на малките момичета и момчета", цитира го "Труд".

Саундтракът към шоуто ще бъде композиран от артисти и музиканти от Sony Music Entertainment. Сериалът ще бъде издаден на английски, испански и няколко други езика. На кои платформи ще бъде пуснат, все още не е известно.

Снимка: БГНЕС