40 часа сред хиляди медузи: Австралиец счупи рекорда за най-дълго каране на сърф

Блейк Джонстън се предизвика, за да събере пари за подпомагане на менталното здраве

17.03.2023 | 13:30 Редактор: Михаела Димитрова

Австралиецът Блейк Джонстън счупи рекорда за най-дълго каране на сърф, провеждано някога, избягвайки рояци медузи. Мъжът, който е сърфист от години, се качи на стотици вълни в продължение на 40 изтощителни часа, за да събере пари за подпомагане на болнично заведение.

Предизвикателството той прави също и в памет на баща си, който се е самоубил преди 10 години.

По време на кратка почивка Джонстън призна, че "всичко го боли", а маратонската сесия е била по-трудна, отколкото е очаквал. "Това беше умствено и физическо предизвикателство“, каза той, цитиран от The Guardian.

А хора, дошли да го гледат на плажа и станали свидетел на световния рекорд, го посрещнаха с бурни аплодисменти. Австралиецът счупи предишния рекорд от 30 часа, държан от южноафриканеца Джош Енслин.

Блейк Джонстън успя да събере повече от 200 000 австралийски долара. 40-годишният мъж призна също, че иска да вдъхнови децата, които сега обучава, да карат сърф и да им предостави практически инструменти и подкрепа, за да преживеят трудните времена.

В кратко видео, публикувано в Instagram профила му  Джонстън казва, че ще продължи да стои на сърфа, защото "има още работа за вършене".

Снимка: БГНЕС