Отървете се от лошото настроение: Щастието е на телефонно обаждане разстояние

Лошите мисли са просто определен цикъл

21.01.2023 | 06:50 Редактор: Петя Кръстева
Отървете се от лошото настроение: Щастието е на телефонно обаждане разстояние

Когато не сме в настроение, ние най-често се затваряме в себе си. Изживяваме определен период и през това време не искаме никой и нищо да ни вадят от него. Това се отнася с пълна сила за роднини и близки, които ни казват, че "всичко ще е наред" и че "трябва да мислим позитивно". По всичко изглежда, че позитивното мислене е последното нещо, което бихме искали да направим. Всъщност всички знаем, че всичко е въпрос на вътрешна настройка. В следващите редове ви предлагаме няколко изпитани метода, които ще подобрят настроението ви веднага и ще ви откъснат от черните мисли. Ето ги и тях:

Обадете се на близък човек

Дори това да ви се струва безумно, дори да взимате телефон, с мисълта да наберете познатия номер, а след това да го оставяте - направете го! Заради вас самите, заради живота, който е прекрасен и който си заслужава да се живее. Повярвайте – вашите най-близки хора с радост ще се отзоват на вашия призив за помощ и със сигурност ще ви изслушат и ще ви дадат съвет. След като приключите разговора, ще се почувствате много по-добре. Тук важно условие е да чуете гласа на човека отсреща.

Сменете фокуса

Както всичко друго в живота, лошите мисли са просто определен цикъл. Веднъж попаднали в тази цикличност, не ѝ позволявайте тя да превзема мислите ви. Вместо това, опитайте се да се разсеете. Спомнете си момент, в който сте били щастливи, независимо кога. Спомнете си смеха ви, припомнете си как се чувствахте тогава, с какво бяхте облечен, кой беше с вас тогава. Оставете се този миг да ви погълне. Гарантираме ви, че на секундата ще се почувствате много по-добре.

Четете повече по темата на az-jenata.bg

Снимка: Pixabay