fallback

Не допускайте тези грешки след тренировка

Не забравяйте за протеините и не пийте алкохол

02.12.2022 | 13:23 Автор: Тодор Петров

Когато човек тренира, има някои грешки, които може да допусне. Ако смятате, че тренировките ви дават свободата да ядете каквото си искате, това е една от най-големите ви грешки. Поддържането на фигурата и фитнес постиженията се градят в комбинация с храненето.

1. Не броите калориите, които приемате.

Не разчитайте, че щом тренирате, всичко ви е позволено. Ако сте от хората, които имат много бърз метаболизъм и калоричното хранене не ви се отразява особено, вие сте щастливци. Но за всички останали това изключение не важи. Храненето и тренировките трябва да са съобразени с общия ви калориен прием. 

Ето защо след тренировка не е добра идея да си позволявате бургер или парче торта, само защото смятате, че сте изразходвали калории.

2. Не забравяйте за протеините.

Един от най-важните компоненти в храненето, особено след тренировка, са протеините. Те помагат на мускулите да се изградят, да се стегнат, да се възстановят наред с всички останали тъкани. Протеините са основните им градивни елементи, затова е важно да ги внасяте в тялото след тренировка.

3. Не пийте алкохол.

Едно от най-вредните неща след тренировка е алкохолът. Той влияе негативно на изгарянето на мазнини и е последното нещо, което трябва да приемате след натоварване. Алкохолът ще попречи и на възстановяването на тъканите и всички метаболитни процеси, а крайният резултат в целите ви ще се забави.

Четете повече в az-jenata.bg  

fallback
Още от Любопитно
fallback