Отвлечена като бебе и намерена 50 г. по-късно: Родители откриха дъщеря си с ДНК тест

Мелиса Хайсмит е била само на 22 месеца през 1971 година

30.11.2022 | 18:55 Редактор: Искра Ангелова

Уникален случай в САЩ - родители намериха дъщеря си след 50 години. Тя е била отвлечена като бебе, а загадката се разплела с ДНК тест.

Мелиса Хайсмит е била само на 22 месеца през 1971 г., когато се твърди, че е била отвлечена от жена, наета да я гледа, според публикации на семейството през годините. Тя е израснала и с името Мелани и дори не е знаела, че е обявена за изчезнала.

"Това е толкова невероятно и в същото време едно от най-приятните чувства на света", сподели Мелиса Хайсмит.

А дългоочакваната среща идва след ДНК съвпадение в сайт за откриване на роднини. Там се появило съвпадение на тяхно ДНК с ДНК на едно от децата ѝ.

"Баща ми ми изпрати съобщение в месинджъра: "Знаеш ли, търся дъщеря си от 51 години". Попитах жената, която ме отгледа: "Има ли нещо, което трябва да ми кажеш?" и получих потвърждение, че тя знае, че съм бебето Мелиса. Така открих истината", допълни Хайсмит.

Преди дни родителите на Мелиса се срещнали с нея за първи път и направили допълнителни ДНК тестове. Те разказват, че в момента, в който попаднали на нейни снимки, разбрали за родилния ѝ белег и че рожденият ѝ ден е същият като този на тяхната Мелиса.

"Не можех да повярвам. Мислех, че никога повече няма да я видя", коментира Алта Апантенкъл. "Тя е жива. Аз започнах да плача, когато разбрах. Това е толкова емоционално", каза Джефри Хайсмит.

Двамата имат още четири деца.

"В продължение на 50 години майка ми живееше с чувството за вина, че е загубила Мелиса. Наложи ѝ се да понесе обвинения, че е наранила или убила собственото си бебе. Радвам се, че Мелиса се върна", развълнувана е Виктория Хайсмит.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.