Американец се събуди с тежка амнезия след катастрофа - живее в 1993 г., не позна децата си

Едно от първите неща, които прави, е да поиска повторно ръката на съпругата си

30.11.2022 | 14:29 Редактор: Ирена Бакърджиева

Невероятна история от Съединените щати - мъж преживява тежка катастрофа, след която се събужда с амнезия и мислейки си, че е 1993 година. Едно от първите неща, които прави, е да поиска повторно ръката на съпругата си.

Кристи и Андрю Макензи са щастливо женени от 37 години. Обичат да прекарват време със семейството си и да пътуват заедно с мотоциклет. Но всичко се променя, когато миналата година автомобил минава на червено и блъска мотора им. Озовават се на тротоара на 15 метра от смачкания мотоциклет. Андрю е откаран със самолет в близката болница за спешна операция.

"Единственото, което исках да знам, беше къде е съпругът ми и добре ли е", сподели Кристи.

Андрю е с тежки наранявания - счупени кости, пробити бели дробове. Три дни по-късно се събужда, но кошмарът му не приключва - мисли си, че е 1993 година. Не си спомня 29 години от живота си. Съпругата му споделя, че не е разпознал собствените си дъщери.

"Веднага започна да пита: "Къде е жена ми? Къде е жена ми?" И според мен си помисли, че работя в болницата", каза дъщеря му Лорелай.

"Повтаряхме му едни и същи неща, но след час сякаш забравяше всичко", твърди другата му дъщеря Аманда.

И тогава семейство получава от лекарите съкрушителната новина, че Андрю може и никога да не си възвърне паметта. Когато разбрала това, Кристи убедила персонала на болницата да настанят двамата в една стая.

"Едно от първите неща, които си спомням, е Кристи в стаята ми в инвалидна количка, тревожейки и грижейки се за мен", обясни Андрю.

"Той започна да идва при мен и да ме разпитва за разни неща, а аз бях смаяна. Имаше щастливи сълзи. В рамките на 24 часа той беше нов човек", разказа Кристи.

След 11 дни в болницата и продължителна рехабилитация, двамата вече вървят и решават да заминат заедно на почивка. Тогава Андрю поискал отново ръката на жена си и дни по-късно двамата сключват брак повторно.

"За щастие, тя каза "да". Имах късмет, че вече бяхме женени и то 37 години", отбеляза Андрю.

58-годишният мъж все още не си спомня нищо от инцидента. Категоричен е, че само благодарение на съпругата си Кристи е успял да продължи напред.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.