Не допускайте тези грешки след бръснене на кожата

Как да се предпазите от раздразнения?

21.11.2022 | 11:35 Редактор: Вяра Димова
Не допускайте тези грешки след бръснене на кожата

Бръсненето на краката е един от най-лесните начини да премахнете бързо и гладко нежеланото окосмяване. Лошото е, че след бръснене кожата може да стане суха, раздразнена, зачервена, да се появят пъпки. Има няколко лесни начина да се справите с кожните проблеми след бръснене:

Използвайте хидратиращ сапун

Много е важно кожата да бъде винаги добре хидратирана. Това не става, като използвате хидратиращ продукт еднократно. Не очаквайте резултати, ако не сте постоянни в овлажняването на кожата.

Нанасяйте овлажняващ крем или лосион

Още преди кожата да е изсъхнала след баня и бръснене, нанесете хидратиращ и дълбоко овлажняващ продукт. Направете го, докато кожата е още леко влажна. Така ще помогнете на влагата да остане и да попие в дълбочина в кожата. Избирайте продукти, които не са прекалено тежки и мазни.

Подсушавайте внимателно

Начинът, по който сушите и попивате кожата след бръснене, има голямо значение. Ако бършете агресивно, търкате и притискате кожата с кърпата, това ще я раздразни и ще предизвика възпаления. Вместо това трябва да потупвате леко, да попивате водата, без да триете кожата с хавлията. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Снимка pixabay.com