Събудиха с барабани пияни слонове в Индия

Селяните приготвяли отвара за местен алкохол, наречен махуа

13.11.2022 | 12:35 Редактор: Искра Ангелова
Събудиха с барабани пияни слонове в Индия

Селяни от района Кенджхар в индийския щат Одиша останаха без приготвения от самите тях алкохол, защото той бе изпит от 24 слона, съобщи Deccan Herald.

Селяните приготвяли отвара за местен алкохол, наречен махуа и я оставяли в големи баки да ферментира.

"Ние дойдохме в гората около шест сутринта, за да направим алкохол и установихме, че всички тенджери са счупени, няма течност в тях", разказват жителите. Според тях 9 мъжки, 6 женски и 9 слончета спели до счупените съдове, предава БГНЕС.

Селяните се опитаха да събудят бозайниците, но не успяха. Тогава се обърнаха към служителите на горското стопанство. Те събудили слоновете с помощта на барабани. Към 10 часа сутринта животните се вдигнали и насочили към гората. Няма данни да са залитали или олюлявали, докато крачели и навлизали в гората.

"Може би просто са си почивали там", предположи един от служителите.

Ликьорът махуа е индийска алкохолна напитка. За производството му се използват цветовете на дърво, разпространено в горите на Северна Индия.

По-рано беше съобщено за стадо слонове, нахлуло в индийско село, за да отмъсти на жителите му заради убийството на едногодишно слонче. 44 слона стъпкаха човек, който пасеше добитък.