Как да се лекуваме при грип?

Има няколко начина да се справим с болките в тялото

05.11.2022 | 22:43 Редактор: Тодор Петров
Как да се лекуваме при грип?

Болките в тялото са един от най-честите симптоми на грипа. Мускулите може да станат толкова болезнени (миалгия), че болката да се проявява при движение. Болките в тялото, причинени от грип, често карат човек да се чувства слаб, уморен и дори изтощен.

Когато човек се разболее от грип, в неговото тяло се освобождават вещества, които му помагат да се бори с инфекцията. Мускулните болки се случват поради този имунен отговор. Болката причинява дискомфорт, но тя всъщност означава, че тялото реагира по правилния начин, за да се пребори с грипния вирус.

Болкоуспокояващите медикаменти без рецепта могат да помогнат при болки в тялото от грип. Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) е по-вероятно да помогнат при болки, отколкото други болкоуспокояващи, като парацетамол (ацетаминофен). Примери за НСПВС, които могат да бъдат закупени без рецепта, са ибупрофен, аспирин и напроксен.

Ако човек не може да приема НСПВС, защото страда от определени здравословни проблеми, е препоръчително да се консултира със своя лекар за болкоуспокояващо средство, което би било най-подходящо за него.

Когато човек е болен от грип или треска, неговото тяло губи повече течности чрез прекомерно изпотяване и в някои случаи повръщане или диария. Приемът на голямо количество течности ще възстанови изгубените и ще помогне на тялото да се бори с инфекцията. Препоръчителен е приемът на вода, бульон, чай, електролитни напитки и спортни напитки. Супата е добър избор, ако болният има проблеми с храносмилането и консумацията на твърда храна.

Четете повече в puls.bg

Снимка: Pixabay