Щастливите двойки "разбиват" стереотипи за връзките

Някои правила спокойно могат да бъдат нарушени, без да се повлияе негативно на щастието

27.10.2022 | 10:13 Редактор: Петя Кръстева
Щастливите двойки

За щастието в една връзка партньорите трябва да се погрижат добре. Заради това съществуват множество стереотипи и схващания за това какви правила трябва да се налагат във връзката, за да цари хармония и щастие. Mного щастливи двойки вече са разбрали, че не е необходимо да следват сляпо нечии други правила.

Това че някои правила за връзките са широко разпространени, не ги прави автоматично правилни и нужни. Опитът на много щастливи и хармонични двойки показва, че някои правила спокойно могат да бъдат нарушени, без да се повлияе негативно на щастието.

Кои са правилата, които щастливите двойки нарушават?

Никога не си лягайте ядосани

Вероятно сте чували това правило хиляди пъти. Някои партньори се опитват да го спазват, но в много случаи установяват, че не е възможно да се случи, а не е и нужно. Понякога да си легнете и да прекратите конфликт дотам, докъдето е стигнал, е по-добре, отколкото да оставите спорът да ескалира още повече и да си кажете неща, за които ще съжалявате след това. Не можете и с лека ръка да забравите казаното, да се извините и всичко да завърши с щастлив край на мига. Това са нормални неща от живота на всяка двойка.

Не пазете тайни един от друг

Представете си какви биха били отношенията ви, ако нямате абсолютно никакви тайни. Споделяте всичко - дори онова, което трябва да премълчите. Не е ли този подход предпоставка за още повече проблеми? Разбира се! Личното пространство на всеки човек е съкровено и трябва да бъде добре пазено. Тоталното споделяне никога не е добра идея, защото може да доведе именно до обратното на това, което целите, а именно загуба на доверие.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
Всеки човек има право да има собствени неща, несподелени с никого другиго. Сигнализирай за неуместен коментар