fallback

Разкриха тайната на пухкавите палачинки

Важно е тестото да не е прекалено гъсто

26.09.2022 | 12:51 Автор: Искра Ангелова

Много начинаещи готвачи се сблъскват с един проблем: палачинките, които правят накрая приличат на гума. За да ги направят меки и пухкави, те трябва да знаят една тайна.

А именно - пухкави и въздушни палачинки ще получите, ако разбиете жълтъците и белтъците поотделно. Две яйца са достатъчни за една стандартна порция палачинки. При отделната обработка на жълтъците и белтъците се получава изключително деликатно тесто, което прави продуктите пухкави и много вкусни.

Важно е също така палачинките ви да не са твърде дебели и тестото да не е прекалено гъсто.

Жълтъците трябва да се разбият със захарта, а след това да се добавят всички останали съставки. В самия край се добавят разбити белтъци с щипка сол. Смесете ги внимателно със силиконова шпатула с останалите съставки, пише sterlegrad.ru.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback