Какво ни носи лош късмет?

Никога не трябва да пожелаваме по-рано "Честит рожден ден" на някого

22.09.2022 | 22:50 Редактор: Ваня Кузманова
Какво ни носи лош късмет?

Откакто свят светува, суеверия има. На някои гледаме с усмивка, а за други имаме сигурни доказателства, че са абсолютно точни, затова винаги се съобразяваме с тях. 

  1. Никога не пожелавайте по-рано "Честит рожден ден" на някого. Това ще му донесе лош късмет.
  2. Не поставяйте две огледала едно срещу друго. В Мексико вярват, че по този начин отраженията им отварят врата за дявола. Ако ви подаряват някакъв остър предмет, като комплект прибори за хранене, ножове, ножици, комплекс за педикюр, в който има ножички или друг остър предмет и т. н., дайте на човек, който ви поднася подаръка монета в замяна.
  3. Ако се е наложило да бъдете на погребение, не се прибирайте след него веднага у дома. Посетете кафене, ресторант, магазин и след това си идете у дома.
  4. Според поверие от гръцката митология, вдигане на наздравица с вода, означава, че желаете смъртта на хората, с които пиете. Затова избягвайте да си казвате наздраве с вода.
  5. Никога не си играйте с ножици, не само че може да се нараните, но и ще ви донесе лош късмет. Според индийците е на лош късмет да се подстригвате във вторник.
  6. Не минавайте под стълба. Според средновековно суеверие това носи лош късмет, тъй като стълбата символизира бесилката, на която са обесвали хората.
  7. Внимавайте по време на пълнолунията, тогава хаосът във всичко е в повече.
  8. Не сядайте в ъгъла на масата. Смята се, че това води до безбрачие и безплодие.
  9. Не влизайте в стая с левия си крак, това ще ви донесе лош късмет. Винаги е по-добре да влезете или да излезете с десния крак.
  10. Не отваряйте чадъри на закрито, защото според суеверие върху вас ще "вали" лош късмет.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК