Как да възстановим косата си след лятото?

Имаме нужда от достатъчно вода и витамини

04.09.2022 | 22:55 Редактор: Теодора Патронова
Как да възстановим косата си след лятото?

Лятото се изплъзва между пръстите ни, оставяйки ни с много топли спомени, купища весели снимки и прекрасни мигове. Косата ни е загубила малко от блясъка си, краищата са изтънели и изтощени… Какво можем да направим, за да си помогнем?

Хапвайте храна за красива коса

Продуктите, които ще ви помогнат да възстановите косата си действат отвън, но ако искате наистина голяма промяна в начина, по който тя изглежда – постарайте се да промените режима си на хранене.

От какво имате нужда? Разбира се, на първо място – от достатъчно вода и витамини. Включете в менюто си авокадо – то е богато на антиоксиданти, желязо, витамин А, Е, B6 и D, полезните му мазнини пък ще ви помогнат косата ви да запази влагата си, като по този начин ще я предпазите от накъсване и изтощаване. 

Опитайте различни масла за коса

Маслата наистина могат да спасят косата ви, защото те ще възвърнат мекотата и блясъка ѝ. Освен кокосово масло, можете да използвате и други полезни масла, трикът с тях обаче е да не прекалявате с количеството им, за да не изглежда косата ви мазна. Маслата от ядки са много интензивни, като сред тях се откроява това от макадамия – то е едно от най-богатите, ще възстанови косата, която е била изложена на прекалено много слънчеви лъчи и топлина.

Дайте на косата си почивка от топлинната обработка

Освен топлината на слънцето през лятото сме склонни да използваме и много уреди, които да направят прическата ни неотразима през ваканцията – маши, преси, сешоари. Това, за съжаление може да увреди косата ни още повече и да разруши кутикулите. Освен добрият избор на козметика и правилната диета, можете да опитате да преустановите използването на нагряващи косата уреди. В интернет има безкрайно много техники за стилизиране на косата без тях.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
брамбазък
преди 1 година
Хубаво, ама едно авокадо е 2,50 с намалението :( Сигнализирай за неуместен коментар