Танзания пусна интернет в планината Килиманджаро

Целта е да бъдат привлечени повече туристи

19.08.2022 | 22:03 Редактор: Петя Кръстева
Танзания пусна интернет в планината Килиманджаро

Танзания е пуснала високоскоростен интернет в планината Килиманджаро този уикенд. Решението на страната е част от план за привличане на туристи и да утрои новопристигналите в източноафриканската страна до две години, съобщава Bloomberg.

"От новата свързаност на най-високата планина в Африка първоначално ще се възползват 1000 алпинисти на различни етапи от пътя всеки ден. Покритието ще достигне връх Килиманджаро до края на годината и още хиляди алпинисти ще могат да се възползват", заяви министърът по информацията, комуникацията и информационните технологии на страната Напе Ннауе.

Съоръжението, представено от държавната Tanzania Telecommunications Corp., ще позволи на "туристите да имат достъп до услуги за излъчване на живо, да осъществяват телефонни разговори и да публикуват приключенията си в социалните мрежи, което ще помогне да се рекламира туристическият ни сектор“, каза още Ннауе. До тази седмица туристите зависеха от сателитните телефони за комуникация, което прави пътя по-скъп и някои посетители се чувстват несигурни, посочват местни гидове.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК