Лесни трикове за почистване на остатъци от восък

Свещите носят превъзходен уют в дома

16.08.2022 | 22:15 Редактор: Искра Ангелова
Лесни трикове за почистване на остатъци от восък

Свещите носят превъзходен уют в дома. Остатъците от восък обаче могат да са истинско предизвикателство за почистване. Много свещи се продават в стъклени буркани. Можете да ги използвате многократно, но за целта трябва да можете да премахнете остатъците от восъка на предишната свещ, така че цветовете и ароматите им да не се смесват.

С помощта на някои лесни трикове за премахване на остатъци от восък можете да почистите стъклените бурканчета и да ги използвате отново и отново. Така ще спестите пари и ще се погрижите за околната среда. 

Разтопете остатъците от восък с помощта на вряща вода

Поставете тенджера с вода на котлона. В нея поставете бурканите, които ще почиствате от восъка. Оставете водата да заври. Намалете котлона и оставете бурканите да се варят още няколко минути. Извадете бурканите от врящата вода с помощта на дебела кърпа или ръкавица. Оберете вътрешността им с кухненска хартия. Така ще изгребете остатъците от разтопен восък. След това измийте с вода и сапун.

Чрез замразяване

Поставете буркана във фризера за една нощ. Важно е бурканът да е бил на стайна температура преди да го поставите във фризера. Избягвайте поставяне на горещи буркани и съдове във фризера, за да не се напукат. Използвайте нож за масло, за да изстържете бързо и лесно остатъците от восък. След това измийте.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК