Пазарувайте устойчиво без компромис със стила си

15.08.2022 | 13:23 Редактор: Ваня Кузманова
Пазарувайте устойчиво без компромис със стила си

С Remix e възможно да бъдем в крак с тенденциите и да се грижим за природата

Модата е вечно еволюираща индустрия. Всеки сезон идва с нови стилове и тенденции, които да следваме. Но това което ни носи най-голямо удоволствие, е не просто купуването на дрехи, а пазаруването с въображение, откриването на уникални находки и изграждането на неповторим стил без негативен отпечатък върху природата.

Следването на тенденциите обаче често води до друг проблем. Всеки от нас е изпитвал поне веднъж неприятната емоция, когато застане пред гардероб, пълен с дрехи, за които сме отделили много средства, а вече не искаме да носим. Неупотребяваните или малко носени дрехи могат да получат шанс за втори живот, но 29% от българите ги държат в гардеробите си, а 24% от тях ги изхвърлят на боклука. Това показва национално представително проучване за Remix*.

Иновации за устойчива мода

Услугата „Продайте на Remix“ дава възможност на всеки от нас да бъде активен участник в кръговата икономика. Платформата е уникална за българския пазар и е част от мисията на компанията в Европа да вдъхнови новото поколение да играе активна роля в зараждащата се икономика на препродажбите, която трансформира гардеробите ни и създава по-устойчиво бъдеще за модата.

Близо 50% от българите вече осъзнават, че производството на нови дрехи има негативен ефект върху околната среда. Добрата новина е, че над една трета от хората у нас (37%) редовно купуват дрехи, обувки и аксесоари втора употреба.

Но как можем да пазаруваме често, да пестим пари и да поддържаме ефективно количество дрехи?

Лесно е. Започнете, като освежите своя гардероб. За да стартирате процеса, трябва да подберете артикулите, които са в добро състояние, но вече не носите и вземете оферта за тях на  . Там можете да поръчате своя Remix Bag, който да напълните с подбраните дрехи, обувки и аксесоари. Изпращането е лесно и не се налага да качвате снимки или да давате допълнителна информация за артикулите. След одобрение на изпратените дрехи, ще получите предложеното плащане, без да се налага да чакате продуктите да бъдат продадени. Така може веднага да се сдобиете с нови находки за вашия гардероб.

Устойчивият моден избор не е еднократно действие, а процес. Можем да се освободим от дрехите и аксесоарите, които вече не носим, без това да навреди на околната среда и едновременно с това да открием нови находки, да спестим средства и да освежим гардероба си.

*Национално-представително проучване за пълнолетното население, възложено от Remix на КАНТАР. Проучването за навиците на потребителите при пазаруване на дрехи втора употреба е проведено в началото на месец февруари тази година с лични интервюта в дома на респондента, въз основа на стандартизиран въпросник.

Снимка: remixshop.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК