Плюсовете на курсовете по английски за възрастни

Провеждат се от сертифициран образователен център

25.07.2022 | 14:27 Редактор: Тодор Петров
Плюсовете на курсовете по английски за възрастни

Знанията по английски несъмнено откриват добри образователни и кариерни възможности за всеки човек. Ако сте изпробвали редица начини да научите английски, но все още изпитвате трудности в четенето и говоренето на езика, то един от подходящите начини за вас да го научите както трябва е като се запишете на курс по английски за възрастни към сертифициран образователен център. 

С тяхна помощ ще затвърдите знанията си по английски, ще подобрите произношението си на думите и ще можете да говорите без акцент.

В тази статия ще ви представим ползите от преминаването на обучителен курс по  английски за възрастни.

Какво представляват курсовете по английски за възрастни?

Курсовете по английски за възрастни са подходящи за хора, които са изпробвали различни методи на чуждоезиково обучение, но без голям резултат относно напредъка им в познанията по езика. Тоест спадат към групата “вечно учещи”. 

Образователните курсове по английски предназначени за възрастни са подходящи  за хора с различно ниво на английски. Подходящи са  за хора, които се готвят за интервюта за работа, командировка в чужбина и кандидат студенти. 

Всъщност има логично обяснение на това, че има хора, които са изпробвали безброй начини за изучаване на чужд език, но не са имали успех в научаването на езика писмено и говоримо.

Има някои образователни школи, които прилагат в своите образователни програми методи на обучение, които се базират на невронауката. Те носят редица предимства в обучението по чужд език както при възрастни, така и при деца.

Именно базираните на невронаучни методи образователни програми носят най-добри резултати при обучаващите се по английски. Причината за това е, че при разработването им е взета под внимание естествената способност за учене на човешкия мозък.

Една от тези програми например е образователната система FastForWord, която представлява специално разработена компютъризирана програма, включваща онлайн упражнения, базиращи се на ефективни методики  за обучение по английски език.

Едни от тези образователни методики включват игра чрез проба-грешка и модели на подражание, които гарантират ефективно усвояване на езика.

Ефективността на методите на обучение на програмата  FastForWord са подкрепени с научни изследвания, проведени в едни от най-престижните университети като Харвардския, Масачузетския и Станфордския.

Системата FastForWord е подходяща за достигане на всички CERF нива от европейската езикова рамка: начинаещи (A1), средно напреднали (A2), напреднали (B1), силно напреднали (B2), професионалисти (C1 и C2).

Освен бързо преодоляване на езиковата бариера и проговаряне на английски без акцент, тази система за чуждоезиково обучение  спомага за подобряването на повече от 40 когнитивни умения, от които запаметяване, концентрация, екзекутивни функции.

Едно от нещата, които правят образователната система ефективна, е нейният интелигентен алгоритъм, който има способността да се адаптира към индивидуалните умения и степен на напредналост, ниво на ангажираност на всеки обучаващ се по програмата.

Благодарение на този алгоритъм образователната система позволява на всеки обучаващ се да следва свое темпо на обучение. 

Ефективността на този тип програма се дължи на факта, че с помощта на нейните методи на обучение се пресъздава процеса на учене на майчин език. В резултат курсистите бързо и ефективно усвояват английски език и се научават да комуникират лесно и без акцент.

Всеки избрал да се обучава по програмата FastForWord получава свой личен ментор, който е винаги готов да осигури своята помощ и подкрепа през всички етапи от обучителния процес. 

Програмата предлага и опция за електронно отчитане на резултатите от задачите в реално време, което помага на всеки курсист да направи обективна самооценка на своя прогрес в обучението. Това и спомага за постигането на непрекъснат напредък през всички етапи на обучение.

Игровият елемент при онлайн упражненията заложени във FastForWord програмата прави ученето приятно и забавно.

А фактът, че обучението по програмата може да се провежда изцяло онлайн навсякъде и по всяко време, я прави подходяща дори за хората със забързано ежедневие. 

Снимки: Pixabay